Nuri Asan Tesislerinde antrenman sırasında basın mensupları ile bir araya gelen Özat’a Göztepe’nin şampiyonluk parolası ile yola çıktığını ancak istediği yerde olmadığının sorulması üzerine, “Henüz ligin üçte biri geride kaldı. Play Off ile aramızda 3, 7. ile 5 puan var. Onlar iddialarını sürdürmek için kazanmak zorundalar. Bizde arayı açmak istiyoruz. Bunun için kazanmak istiyoruz. Tabiki kazanamazsak kaybetmek istemiyoruz. Bu ligde içerde dışarıda alınan her puanın önemini biliyoruz. Nitekim tek yenilgimiz olan maçtan 1 puan alsaydık biz 23 onlar 16 puan olacaktı. Rakip gördüğünüz takımlarla oynanan maçlar 3 değil 6 puan değerinde. O maçları iyi geçmek, iyi değerlendirmek lazım. Hazırlanıyoruz, sakatlarda aramıza katıldı, takım tam hazır diyebiliriz. İnşallah Göztepe maçından istediğimiz sonuçla döneceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

HİÇBİR ZAMAN BAHANE ÜRETMEDİM
Takımdan sakatların iyileşmesi ile alternatif arttı mı sorusuna Özat, “Bu takımla antrenmana çıkan her oyuncu benim için değerlidir. Her an oynayabilir. Şunu anlamakta zorluk çekiyorum. Ben bugüne kadar hiç bahane üretmedim ki. Alternatifler olmadan bu takım 22 puan aldı. Neyi konuşuyoruz ki. Alternatif gelse de gelmese de bu takım ligin en düşük bütçeli takımı. Buna rağmen biz gözümüzü bir yere diktik. Allahın izniyle gideceğiz de” şeklinde konuştu.

BASINDAN RİCADA BULUNUYORUM
‘Size neyi haber yapıp yapmayacağınızı söylemek gibi bir saygısızlık yapmam ama’ diye sözlerini sürdüren Özat, “Bakıyorum bazı oyuncuların transferi ile ilgili haberler çıkıyor. Ben yönetime hiçbir oyuncu ile ilgili bir şey söylemedim. Benim o transferlerden haberim yok. Şu anda zamanı da değil. O haberlerin çıkıyor olması bu şartlarda burada oynayan oyunculara haksızlık. Devre arası için o konular tabiki konuşulacak. Konuşulduğu zaman sizinle paylaşırım. Burada kulübün içinde bulunduğu şartlarda önemli tabiki” diye konuştu.

İVANOV GÜÇSÜZ
Galin İvanov’un hazır olup olmadığının sorulması üzerine Özat, “İvanov henüz hazır değil. Hazırlanması için çalışılıyor. Güçsüz. Ligin ilk yarısında kadroya girebileceğini düşünmüyorum” diye sözlerini tamamladı.
SAMSUNSPORLUYUZ.COM