Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (DBŞT) Kürtçe “Hamlet” projesi ile çıktığı Akdeniz turnesinde Antepli izleyiciyle buluştu.
DBŞT ve Amsterdam Rast Tiyatrosu ortak yapımı olarak hazırlanan W. Shakespeare’in başyapıtı olan “Hamlet” oyunu Akdeniz turnesine çıktı. Oyun, turnenin ilk durağı olan Antep’te Antep Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda sahnelendi. Rast Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Celil Toksöz’ün yönettiği oyunda, Yavuz Akkuzu, Özcan Ateş, Elvan Koçer, Leyla Batgi, Emin Yalçınkaya, Vural Tantekin, Mesut Erenci, Kemal Ulusoy, Bora Çelik ve Serdar Geren rol aldı. Oyunda ayrıca oyunculuk ve stranlarıyla sanatçı Rojda Şenses, Ali Tekbaş ve Gülseven Medar yer aldı. Seyir esnasında izleyicinin sıklıkla alkışladığı oyunu HDP Antep İl Eşbaşkanları Dilan Çetinkaya, Mehmet Karayılan, DBP Antep İl Eşbaşkanı Cahide Mutlu, İHD Antep Şube Başkanı Hasan Sulu, Eğitim-Sen Şube Sekreteri Özlem Yüksel ile Nizip ilçe eşbaşkanlarının yanı sıra çok sayıda kişi izledi.
Oyun 5 Ocak’ta Mersin Büyükşehir Belediyesi Sergi ve Kongre Merkezi’nde, 6 Ocak’ta Adana Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi, 8 Ocak’ta Urfa Mozaik AVM ve 10 Ocak’ta Viranşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde saat 19.30’da oynayacak.