AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşlarının seçme ve seçilme hakkı vardır ve onun da meclise yansıması AK Parti sayesinde olmuştur" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiye genelinde AK Parti’ye en çok oy veren ilk 3 ilçe arasında yer alan Kale ilçesine teşekkür ziyaretinde bulundu. İlk teşekkür ziyaretini Kale ilçesine gerçekleştiren Çalık, esnaf ziyaretinde bulundu. Tek tek esnafları gezen ve kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Çalık, vatandaşlarla da uzun süre sohbet etti. Çalık, daha sonra Kale Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Cemal Akdemir’den ilçedeki çalışmalar hakkında bilgiler alan Çalık, daha sonra AK Parti Kale İlçe Teşkilatı’na geçti. İlçe teşkilatında konuşan Çalık, "Size ne kadar teşekkür etsem az. Malatya gururumuz oldu, Malatya içerisinde Kale İlçesi gururumuz oldu. Türkiye üçüncüsü olduk, yüreklerinize sağlık" dedi.
Türkiye genelinde yüzde 41 oy aldıklarını anımsatan Çalık, "Biz, Türkiye’nin birinci partisi olduğumuzu biliyoruz. Türkiye’nin en büyük partisi olduğumuzu biliyoruz. Milletimizin bize bir kez daha güvendiğini ve AK Parti’siz bir Türkiye düşünülmediğini gördük. Buna binaen diğer siyasi partilerin aldıkları oylara dönüp bakmak lazım. Milletten aldıkları oylar başla göz üstüne ama şunu bilmeniz gerekir ki, bu ülkede en fazla milletimizin oy verdiği parti, AK Parti’dir" diye konuştu.
AK Parti’nin Meclis Başkan adayı olarak Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ı gösterdiğini kaydeden Çalık, "Allan nasip ederse, inşallah önümüzdeki haftalarda Meclis Başkanlığı seçimimizden sonra hükümet kurma, koalisyonla ilgili görüşme ve çalışmalarımız başlayacak. Sayın İsmet Yılmaz’ı TBMM başkan adayı olarak açıkladık. İnşallah nasip olursa üçüncü tura kadar Sayın Bakanımızı sonuna kadar destekleyip, hep beraber TBMM Başkanı olmasını arzu edeceğiz ve neticelendireceğiz diye umut ediyorum" ifadelerini kullandı.
Çalık, TBMM’de büyük ve güzel bir fotoğraf olduğunu, bunun da AK Parti sayesinde var olduğunu kaydederek, şunları söyledi:
“Benim Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gördüğüm en büyük ve güzel fotoğraf, tüm Türkiye’den gelen insanlarımızın güzellikleriydi. Kürt’üyle, Türk’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Ezidi’siyle, Ermeni’siyle, başı açığıyla, başı kapalısıyla tüm Türkiye meclisteydi. Biz 258 milletvekili ile tüm Türkiye’den geldik. Sadece 5 ilde milletvekili çıkaramadık. Diğer siyasi partiler birçok ilde milletvekili çıkaramadı. Biz, tüm Türkiye’den gelen milletvekilleri olarak meclisteydik. Bütün renklerimizle diğer siyasi partilerde dahil olmak üzere TBMM’deyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşlarının seçme ve seçilme hakkı vardır ve onun da meclise yansıması AK Parti sayesinde olmuştur. Sizlerin bize vermiş olduğu oyların sayesinde olmuştur. Bugün TBMM’de bu fotoğraf varsa, AK Parti sayesinde vardır. Bu fotoğraf varsa, Recep Tayyip Erdoğan sayesinde vardır. Bu fotoğraf varsa, Ahmet Davutoğlu sayesinde vardır."
Çalık, daha sonra Kale ilçesinde Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen ilçe iftarına katıldı. Eliyle vatandaşlara yemek dağıtan Çalık, vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.