Tüm spor branşlarını içeren 2016 spor takvimi çıktı.

Yüksek çözünürlüklü görselleri ve içeriğinde tüm spor dallarına yer vermesi ile dikkat çeken 2016 Spor takvimi ve almanağında; spor tarihinden yüzlerce olay, sporcu ve bilgi yer almakta.

Ali Osman Demirezen tarafından hazırlanıp Delta Kültür Yayınevi'nden çıkan 2016 Spor Takvimi, 7'den 70'e herkesin merak edebileceği bilgilerle ve 640 sayfa olarak kitapçılardaki yerini aldı. Takvimin ön sayfasında spor tarihinde o gün yaşanan olaylar, kırılan rekorlar ve çok az bilinen ilginç spor dalları gibi birçok farklı konularda görseller de bulunuyor.

Hafızalardan silinmeyen Maradona'nın "Tanrı'nın Eli" golüne ait ilginç anektodlar, Michael Jordan ile ilgili ilginç bilgiler, diğer efsane sporculara ait özel bilgiler, FIFA Dünya Kupası şampiyonlukları, olimpiyatlar, stadyumlar, Koraç ve UEFA Kupası gibi Türk spor tarihinin en önemli başarıları ve spor tarihinde yaşanmış ilginç olaylar bu almanakta yer alıyor.

2016 Spor Takvimi 3 kategori halinde hazırlanmış. İlk kategoride okuyucuları tüm spor dallarından bilgilerini test edebilecekleri sorular yöneltiliyor.

İkinci kategoride ise spor tarihinden ilginç bilgiler, rekorlar, spor dalları hakkında az bilinen kurallar, eğlenceli anlar ve olaylar bulunuyor. Üçüncü kategoride ise tarihte o gün yaşanmış spor olayları hakkında anekdotlar, sporcuların ilginç yorumları ve özlü sözleri, bir çok kişinin ilk kez duyacağı ilginç sporlar dalları hakkında bilgiler yer alıyor.

Futbolun yanı sıra basketbol, tenis, Formula 1, ekstrem sporlar, yüzme, atletizm, hentbol, boks, halter, güreş, artistik buz pateni, Amerikan futbolu, voleybol, masa tenisi, rafting, satranç, körling, bisiklet, beyzbol, at yarışı, karting, snowboard, sörf, dağcılık, kaykay, badminton, fitness, kayak, bilardo, paintball, zumba, bovling, oryantiring, bungee jumping, ragbi, kriket, pilates, buz hokeyi, yamaç paraşütü, uzak doğu sporları, çeşitli motor yarışları ve geleneksel yerel yarışmalara da yer veren takvimde özenle hazırlanmış hem bilgilendirici hem de eğlendirici 1200'den fazla özgün içerik yer alıyor.