Hilmi DUYAR/BALIKESİR, ()- BALIKESİR Üniversitesi'nin 40 yaşını kutlama hazırlıklarını sürdürdüğü Turizm Fakültesi'nin dekanlığını 27 yıl önce okulu birincilikle bitiren Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt yapıyor. Mezun olduğu okulda dekanlık yapmanın gurur ve onurunu yaşadığını belirten Avcıkurt, köklü geçmiş güçlü gelecek felsefesi ile eğitim vermeye devam ettiklerini söyledi.
Balıkesir İşletmecilik ve Turizm Yüksek Okulu (BİTYO), 1975 yılında Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlı olarak eğitim ve öğretime başladı. 1982 yılında adı ve statüsü değiştirilerek Uludağ Üniversitesi Balıkesir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu (BTİOYO) adını aldı. 1992 yılında Balıkesir Üniversitesi'nin (BAÜ) kurulmasıyla birlikte Balıkesir Üniversitesi bünyesinde eğitim ve öğretime devam etti. 25 Nisan 2013'te okulun adı, Resmi Gazete'de yayınlanan 4 bin 459 sayılı yasayla, Balıkesir Turizm Fakültesi'ne dönüştürüldü.
Daha önce Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik İşletmeciliği dersleri verilen okulun fakülte olmasıyla birlikte, Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Konaklama İşletmeciliği, Rekreasyon Yönetimi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Seyahat işletmeciliği bölümleri açıldı. 3 profesör, 6 doçent, 10 yardımcı doçent, 8 araştırma görevlisini öğretim kadrosunda bulunduran fakültede bin 910 öğrenci öğrenim görüyor.
BÜYÜK GURUR
Mezunları Antalya başta olmak üzere Türkiye'nin en ünlü ve önemli otelleri, seyahat acenteleri, işletmeleri ile çeşitli öğretim kurumlarında yöneticilik yapan 'ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Belgeli' fakültenin dekanlığını 27 yıl önce okulu birincilikle bitiren Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt üstlendi. 2004 yılında Uluslararası Skal Kulübü tarafından, 'En iyi Turizm Eğitimi Veren Okul' ödülünü kazanan Fakültenin Dekanı Cevdet Avcıkurt, mezun olduğu okulda dekanlık yapmanın gururu ve onurunu yaşadığını söyledi. Prof.Dr. Avcıkurt, şöyle dedi:
"Fakültemizin 40'ncı yaşını, 27-29 Mart günleri arasında yapacağımız değişik etkinliklerle kutlayacağız. Bugüne kadar mezun olan 6 bin 500 öğrencimizin pek çoğu bu etkinliğe katılacak. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mutfağının açılışını gerçekleştireceğiz. Davetimize katılan mezunlarımızla, BİTYO ve BTİOYO'ya evsahipliği yapan, şu an Bahçelievler Lisesi olarak eğitim ve öğretime hizmet veren eski binamızın önünde toplu fotoğraf çektireceğiz. Okutmanlarımızdan Aydın Ayhan 40. yıl dersi verecek ve sembolik olarak diploma dağıtacağız. Eski ve yeni öğrencilerimizle Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesine fidan dikeceğiz. Gastronomi ve mutfak sanatları öğrencilerimizin gösterileri ve müzik dinletileri olacak. 3 gün boyunca, aralarında BTİOYO Mezunları Derneği üyelerinin de yer alacağı eski ve yeni öğrencilerimiz kaynaşacak. Fakültemiz Türkiye'nin en iyi turizmcilerini yetiştiren en iyi üç okuldan biri. Köklü geçmiş güçlü gelecek felsefesi ile eğitim vermeye devam ediyoruz. Okulun ismi Turizm Fakültesi olmasına rağmen hala hem öğrencilerimiz, hem vatandaşlar Hala BTİOYO olarak anıyor. Bu da geçmişimizin ne denli köklü olduğunun bir simgesi."
MEZUN OLDUĞU OKULA DEKAN OLDU
Türkiye'de turizm alanında marka olan okulda yöneticilk yapmanın büyük bir sorumluluk olduğunu belirten Prof. Dr. Avcıkurt, okuldan mezun olan öğrenci ve arkadaşları ile her zaman gurur duyduklarını bildirirken şöyle dedi:
"Mezunlarımız en önemli seyahat ve turizm işletmelerinin başında yöneticilik yapıyor. Pek çok mezunumuz da çeşitli turizm okullarında eğitim veriyor. Turizmin dışında önemli yerlerde görev yapan mezunlarımız da var. Posta Gazetesi'nin Genel Yayın yönetmeni Rıfat Ababay'da okulumuzun mezunu. Bu okul Türkiye'nin önemli bir okulu. Türkiye'nin ilkleri ve en iyileri arasında yer almak için, eğitim kalitesinden ödün vermemek gerekiyor."

FOTOĞRAFLI