DÜZCE (AA) - ÖMER ÜRER - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, 5 yıl önce hayata geçirilen "Alo 168" çağrı merkezini arayan hayırseverlerin desteğiyle bugüne kadar 10 milyon 253 bin 732 lira bağış toplandığını söyledi.

Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ücretsiz hizmet veren çağrı merkezi sayesinde bağışçılar, gönüllüler ve vatandaşlarla daha sağlıklı ve hızlı iletişim kurulduğunu, hizmetlerin kamuoyuyla paylaşıldığını anlattı. 

Çağrı merkezinin kampanya dönemlerinde 7 gün 24 saat, diğer zamanlarda ise 09.00-24.00 saatlerinde hizmet verdiği bilgisini aktaran Akar, "Çağrılara cevap veren personelimiz, talep, istek ve şikayetleri en kısa sürede yanıtlamak ve ilgili bölümlere yönlendirmekle de görevli. Özellikle afet dönemlerinde ve hemen sonrasında vatandaşlarımızdan çok sayıda çağrı alıyoruz. Türkiye’de 'afet' denilince ilk akla gelen kuruluşun yine Türk Kızılayı olduğu bu çağrılardan anlaşılıyor" diye konuştu. 

Akar, çağrı merkezi sayesinde ihtiyaç sahipleri adına önemli kazanımlar edindiklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yaklaşık 5 yıl önce kurulan 'Alo 168' çağrı merkezimiz aracılığıyla 10 milyon 253 bin 732 lira bağış aldık. Kurbanını, adağını, zekatını Türk Kızılayı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olduk. Her konuda şeffaf ve hesap verebilir kuruluşuz. O nedenle birçok kanaldan vatandaşlarımızın bize ulaşmasını, çalışmalarımıza katkıda bulunmasını, akıllarındaki sorulara cevap vermeyi istiyoruz.

Toplum bilinçlendikçe kan bağışlamak isteyen vatandaşların sayısı artıyor. Bu, gelen çağrılara da yansıyor. İlk defa kan bağışında bulunacak olan da hastası için gerekli kanı temin etmek isteyen vatandaşlarımız da 'Alo 168' hattımızı arıyor. Kızılayın faaliyetlerinden haberdar olmak, bağışta bulunmak, kampanyalara katkı sağlamak isteyen vatandaşlarımızın, 5 yıllık dönemde 689 bin 164 çağrısına cevap verdik. Hattımız da halkımızla aramızda önemli köprü oldu."