Eski Avrupa gol kralı Tanju Çolak, Samsunpor’un 3 puanının silinmesini eleştirerek, “Bugüne kadar sevgili federasyonun kimseye gücü yetmedi, Samsunspor’a yetti” dedi.
“Altın Ayak” lakaplı eski ünlü futbolcu Tanju Çolak, AK Parti Tokat Milletvekili Adayı Celil Göçer, AK Parti Tokat Milletvekili Adayı Ferhat Akgün ile birlikte Tokat’ın Turhal ilçesinde düzenlenen bir dizi etkinliğe katıldı. Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler ile AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Ay’ın da katıldığı programda Çolak, milletvekili adayları ile birlikte esnafları iş yerlerinde ziyaret etti. Turhallıların gösterdiği ilgiden memnun kalan Çolak, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan sentetik sahada minik sporcularla buluştu. Yoğun ilgi karşısında zor anlar yaşayan Çolak ve milletvekili adayı Göçer, sağlık için spor yapın mesajı verdi. Bol bol fotoğraf çektirip forma imzalayan Çolak, daha sonra kaleye geçti. AK Parti Tokat Milletvekili Adayı Celil Göçer’in attığı iki penaltı gol oldu. Daha sonra Çolak, topun başına geçerek penaltı attı. Ayakkabısını çıkararak iki gole imza atan Çolak, alkış topladı.
TANJU ÇOLAK’LA SOSYAL SORUMLULUK MESAJI VERİLDİ
Başbakan Davutoğlu’nun Sağlık Koordinatörü Celil Göçer, gençlere iyi örnek olma adına Tanju Çolak’ın seçim kampanyasına destek vermek için Turhal’a geldiğini söyledi. Seçim kampanyasını sosyal sorumluluğun bir gereği olarak düşündüğünü ifade eden Göçer, bu anlamda davranışları ile seçmenlerini örnek bir rol model olmayı arzu ettiklerini belirterek, “Bir hekim olmam dolayısı ile insanların sağlığı beni yakından ilgilendiriyor. Sporu insanımızın günlük yaşantısına sokmamız gerekiyor. Sağlıklı beslenip spor yapan insanlar sağlıklı olurlar. Bu da sağlıklı bir gelecek demektir” ifadelerini kullandı.
TANJU ÇOLAK, AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI İKEN LİSTE DIŞI KALMASINI DEĞERLENDİRDİ
AK Parti aday adayı olan birçok ünlü isim gibi liste dışı kalması ile ilgili sorulara cevap veren Çolak, “Biz dün de AK Parti’deydik bugün de AK Parti’deyiz. Yarın da AK Parti de olacağız. Biz bir yola baş koyduysak kıvırma yok, farklı yollara gitmek yok. Turhal’da saygı duyduğum, sevdiğim, güvendiğim, inandığım güzel insan sevgili Dr. Celil Göçer hocamla burada olmaktan keyif alıyorum. Çocuklarımıza, gençlerimize önce sağlık, eğitim sonra da spor alışkanlığı kazandırmak istiyoruz. Bugün toplumumuza baktığımızda sosyal medya ön sırada geliyor. Herkes üretmekten çok tüketmenin peşinde biz bunu nasıl değiştiririz nasıl sosyal projeler yapar spor tesisleri kazandırırız, nasıl Tokat’ı kucaklarız bunun planlamasını yapıyoruz” diye konuştu.
“GALATASARAY ŞAMPİYON OLAMAZ İSE FAVORİ BEŞİKTAŞ”
Süper Lig’deki üç büyük takımın verdiği şampiyonluk yarışında favorisini açıklayan Çolak, “Futbolda hiç beklemediğiniz mağlubiyetler, beraberlikler olabiliyor. Ama şu bir gerçek ki Süper Lig’de tarihi anlar yaşanıyor. Son maçlara yaklaşıldığında 3 rakip var. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray şampiyonluğun arzu ve isteklileri. Ama burada motivasyon önemli, kazanmak önemli. İnanan takım bana göre şampiyon olacak. Bir hafta önce bakıyorsunuz Fenerbahçe, bakıyorsunuz bu hafta Beşiktaş alıyor. Önemli olan sonuç. Bunlar futbolun cilvesi. Ben kazanan Beşiktaş da olsa Fenerbahçe de olsa Galatasaray da olsa alkışlarım. Ama gönlüm Galatasaray’dan yana. Galatasaraylı olduğum için. 3 takımın da şansı var. Galatasaray olmayacaksa Fenerbahçe de olmasın, Beşiktaş şampiyon olsun” değerlendirmesinde bulundu.
“FEDERASYONUN GÜCÜ SAMSUNSPOR’A YETTİ”
Samsunspor’un 3 puanın silinmesi ile ilgili sorulara ise Çolak şöyle cevap verdi:
“Futbol Federasyonu’nun bugüne kadar yapmadığı bir şeydi. Çünkü Fenerbahçe’den, Sivas’tan da, Antalya’dan da silinmesini istediler. Bugüne kadar sevgili federasyonun kimseye gücü yetmedi, Samsunspor’a yetti. CAS’taki kararı bir gün daha bekleyebilirlerdi. Oradan alacakları karar çok önemliydi. Şimdi ne olacağı belirsiz. Samsunspor 3 puanının kaybolmasına rağmen play-off mücadelesine devam edecektir diye düşünüyorum.”