Kütahya’nın Aslanapa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, özel bir televizyon kanalında Kütahya çinisi, yöresel el işi kıyafetlerin tanıtımını yaptı.

Aslanapa Belediyesi ve Aslanapa Kaymakamlığı katkılarıyla VizyonTürk televizyonunda 4 saat süren ve canlı olarak yayınlanan Ali Saruhan ve Kadriye Saruhan kardeşlerin sunduğu programa, 14 kişilik ekiple misafir olan Aslanapa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü öğrenci ve öğretmenleri, program boyunca Aslanapa ve Kütahya kültürünü tanıttı.

Aslanapa Halk Eğitim Müdürü Aziz Kılıçarslsan, yaptığı açıklamada, ’’Bizler elimizden geldiğince yöre kültürümüze uygun açtığımız kurslarla bölgemize hizmet etmeye çalışıyoruz. Çini ve dikiş nakış kurslarımız ilçe merkezi ve köylerimizde açtığımız kurslarla devam ediyor. Bugüne kadar kursiyerlerimizin yaptığı eserleri bu programda canlı yayında 4 saat boyunca elimizden geldiğince tanıtmaya çalıştık. Açmış olduğumuz çini kurslarında büyük emeği olan Hale Güneş hocamıza yapmış olduğu sunum için teşekkür ediyoruz. Kurumumuz bünyesinde bulunan tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Programda sergiledikleri performansla bütün Türkiye’nin beğenisini alan Aslanapa Halk Oyunları ekibinde bulunan tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Bu tanıtımda büyük katkısı olan Kaymakamımız Yunus Emre Şahin, Belediye Başkanımız Asaf Akar ve Aslanapa tanıtım program fikrini bizlere sunan Gazeteci Yazar Yunus Daşdemir’e teşekkür ederim’’ dedi.

Konuk sanatçı Musatafa Gümüş’ün Neşet Ertaş’ın şarkılarını seslendirdiği Programda, Gazeteci Yazar Yunus Daşdemir’in Altıntaş ilçesinden geçtiğimiz günlerde Zeytindalı Harekatında Şehit olan Piyade Uzman Çavuş Veysel Temel için yazıp okuduğu şiir programda duygusal anlar yaşattı. (YD-EFE)