ARTVİN (AA) - Artvin'de, 7 Haziran Pazar günü yapılacak 25. dönem milletvekili genel seçimleri nedeniyle seçim güvenliği ve kamu kurum ve kuruluşlarınca alınacak tedbirler konulu toplantı düzenlendi.

Vali Kemal Cirit başkanlığında Valilik Çoruh Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik ile İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş katıldı.

Toplantıda Artvin Valiliği Yazı İşleri Şube Müdürü Şenay Şimşek, 25. dönem milletvekili seçiminde uyulması gereken usul ve esaslar konusunda slayt sunumu eşliğinde bilgilendirmede bulundu.

Vali Cirit, yaptığı konuşmada, seçme ve seçilme hakkının kutsal olduğunu söyledi.

Mülki idarelerde görev yapan kamu görevlilerinin seçimlerin güvenli ortamda yapılması konusunda yetkinin dışında sorumluluğa sahip olduğunu belirten Vali Cirit, "Seçimleri il ve ilçe kurullarımız gerçekleştirmektedir. Bizler de milletin iradesinin sandığa tam olarak yansımasını sağlayacak unsurları gerçekleştirecek birincil sorumlular olarak demokratik, siyasal rekabetin tam olarak sağlandığı bir ortamda, milletin namus olarak gördüğü oyunu doğru ve istedikleri şekilde yansıtmaları ölçüsünde de güvenliği alacak olan yetkilileriz. Bu, demokrasimizin olmazsa olmaz şartlarından biridir" dedi.

Genel seçimlerin daha önceki seçimlerde olduğu gibi demokrasi şöleni içerisinde geçmesini arzuladıklarını ifade eden Vali Cirit, "Artvin insanının demokratik olgunluğunun yüksel olduğunu da düşünerek herhangi bir sorun yaşanmadan bu seçimi de atlatacağımıza ve sizlerle bunu başaracağımıza inanıyorum" diye konuştu.  

Her ilçede seçim irtibat ve hareket merkezleri kurulması için çalışma başlatacaklarını kaydeden Vali Cirit, "Her ilçemiz seçim güvenliği planını kendisi yapacak. Özellikle İçişleri Bakanlığı, Başbakanlık ve Yüksel Seçim Kurulunun bu konuya ilişkin gönderdiği yasal önlemleri, genelgeleri, yönetmelikleri iyi tetkik etmenizi özellikle istiyorum. Tereddütlü hususlar varsa il ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarımızla ve bizlerle paylaşmanızı özelikle istemekteyim" dedi.

Yaklaşık bir saat süren toplantının son bölümü basına kapalı gerçekleştirildi.