Merkez Sarıçam İlçesi'nin Gültepe Mahallesi'nde oturan motosiklet tamircisi C.K., akrabası olan Z.K. ile nişanlandı. 24 Nisan 2015'te C.K. nisanlısı ile başka erkeklerle konuştuğunu öne sürerek tartıştı. Evleri yan yana olan ailelerin de karıştığı tartışma kısa sürede kavgaya döndü. Kavgada yaralanan C.K., eve girip av tüfeğini alarak dama çıktı. İddiaya göre 41 yaşındaki Mürşit K., oğlu C.K.'ya "Güneş'e sık" diye bağırdı. Bunun üzerine C.K., nisanlısının annesi Güneş Kaval'a 2 el ateş etti. Göğsüne isabet eden saçmalarla ağır yaralanan Kaval, kaldırıldığı hastanede öldü. Katil şüphelisi C.K. tutuklanırken, babası Mürşit K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

'TÜFEK KENDİLİĞİNDEN ATEŞ ALDI'

C.K., yaşının 18'den küçük olması nedeniyle kasten öldürme ve yaralama suçundan 14.5 yıla kadar, babası Mürşit K. hakkında ise kasten öldürme ve yaralama suçuna azmettirmekten ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Kendisini korumak için av tüfeğini aldığını söyleyen C.K., "Havaya ateş edecektim. Olay sırasında fark edemediğim birisi bana değince tüfek kendiliğinden ateş aldı. Babamın bana ateş etmem yönünde herhangi bir sözü olmadı"dedi. Tutuksuz sanık Mürşit K. ise suçlamaları kabul etmeyerek, "Evime geldiğimde bana ve oğluma saldırdılar. Yerdeyken 3-4 el silah sesi duydum. Ben kesinlikle oğluma silahla ateş etmesi konusunda azmettirmedim" diyerek kendini savundu.

'SIK OĞLUM GÜNEŞ'E SIK'

Annesi öldürülen C.K.'nın nişanlısı Z.K. da sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, "Mürşit K.'nın 'Sık oğlum Güneş'e sık' demesi üzerine C.K. anneme ateş etti. Olayın öncesinde C.K. evime gelip 'Sana güvenmiyorum. Silahı hazırladım seni vuracağım' demişti. C.K. bana iftira attı. Başka erkeklerle konuşmuş değilim" diye ifade verdi.

Mahkeme heyeti, C.K.'yi önce müebbet hapse mahkum etti. Yaşı olay tarihinde 18'den küçük olan C.K.'nın cinayeti tahrik altında işlediğine kanaat getiren mahkeme heyeti, iyi hal indirimi de uygulayarak cezayı 10 yıla indirirken yaralama suçundan ise 1 yıl olmak üzere 11 yıl hapis cezası verdi. Azmettirme suçundan yargılanan baba ise beraat etti.