Cemal EKENTOK-Hasan BOZBEY/ BURSA, () - BURSASPOR Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam yedikleri iki golün kalitelerine yakışmadığını belirtirken, “Maalesef henüz iyi takım olamadık” dedi.
Ertuğrul Sağlam maçla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "3 haftadır kazanamayan, beklentinin altında kalmış bir takım, bir oyuncu grubu vardı. Oyuncuların üzerindeki baskı ve gerginlik çok açıktı. Taraftarda da bu gerginlik vardı. Böyle bir ortamda maça çıktık. Bugün futbol adına öne ne çıktı derseniz, bizim dün itibariyle bulunduğumuz ortam itibariyle çok ihtiyacımız olan 3 puan ve bu üç golle aldık. Yediğimiz iki gol bizim düzeyimizdeki takıma yakışmayacak düzeydeydi. Bugün üç puana çok ihtiyacımız vardı. Taraftarın, oyuncuların çok ihtiyacı olan bir üç puandı. Biz iyi oyuncular transfer ettik, ama maalesef daha bir takım olamadık. Takım olgusu içinde futbol adına bir çok güzelliği, değeri barındıran bir şey. Çok kolay oluşmuyor. Bu zamanla olacak bir şey. Bu süreç içinde alınacak bu tür galibiyetler bu süreci hızlandıracak. Aynı zamanda taraftara camiaya oyunculara ekstra bir motivasyon sağlayacak. Daha iyi oynamamız gerekiyor. Bunun farkındayız. Oyuncuların birbirini daha iyi tanıdığı daha fazla destek olduğu bir ortamda daha güzel şeyler olacak. Yaptığımız güzel şeyler, hatalarımız da çok oldu. Bu takım birbirini tanıdığı zaman, daha farklı bir takım ortaya çıkacak. Daha güzel şeyler göreceği hep beraber. Ben alınan 3 puan için taraftarlarımıza oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Karşımızda da çok mücadele eden genç, disiplinli bir takım vardı. Galibiyet kolay olmadı diyebiliriz. Bu galibiyetin güzel günlerin başlangıcı olması umuduyla Bursaspor camiasına hayırlı olmasını diliyorum. İlk galibiyetimizi, ilk puanlarımızı aldık. Bu dönemde taraftarlarımızın desteğine, hoşgörüsüne ihtiyacımız var. İnşallah daha güzel şeyler yapacağımızı söylemek istiyorum."
Sağlam, kadroda Cuenca, Traore ve Aydın'ın olmaması sorusunu, "Kadromuzu oyun içerisindeki dengelere göre yapmaya çalışıyoruz. Bu oyuncular çok çalışıyorlar, ama sezon uzun, inşallah onlardan da en kısü zaman içinde faydalanacağız" diye yanıtladı. ÖZDİLEK: OYUNDAN MEMNUNUM
Gençlerbirliği teknik direktörü Mehmet Özdilek, yenilgiye rağmen takımının ortaya koyduğu oyundan memnun olduğunu belirtirken, "Kaybettiğimiz için üzgünüz. Çok basit goller yedik. Bu goller de bizi de moralize etti. Bursaspor bile bu kadar basit gol atacağını düşünmemiştir. Deplasmanda 2 gol atıp, 3 gol yerseniz tabiki puan alamazsınız. Bu maçtan alacağımız dersler var. Oyuncularımın performansından memnunum. Sahada dik duran bir Gençlerbirliği vardı. Galibiyeti bugün hak etmedik. Sakatlarımız var. Onlar takıma girdikçe daha iyi olacağız. Bu maçtan dersler çıkartıp daha iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.