SAMSUN (AA) - Mustafa Kemal Atatürk ve 18 silah arkadaşının Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için Samsun'a geldikleri 1919 yılından yola çıkılarak hazırlanan projede, Samsun Yelken Kulübü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, bin 919 öğrenciye yelken sporunu öğretecek.

Samsun Yelken Kulübünde düzenlenen programda, "1919 Öğrenci Yelkenle Tanışıyor" projesinin tanıtımı yapıldı.

Yelken Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Batur, Samsun ve Türkiye için 1919 yılının önem taşıdığını, bundan dolayı hedeflerinin en az bu sayıda öğrenciye yelken sporunu öğretmek olduğunu söyledi.

Bu sporcular arasından en iyilerini seçeceklerini ve onları milli takıma kazandırmak için çalışacaklarını aktaran Batur, "Bu proje, milli sporcular yetiştirmek için bir fırsat oldu. Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olacak. Projede özellikle kırsal kesimden öğrencilerimiz yer alacak. Gelecekte milli olduklarında onlarla gurur duyacağız. Kulüp olarak bu projeye her türlü desteği vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz da Türkiye'ye örnek olacak bir projenin temelini attıklarını dile getirerek, "Ciddi bir projedir. '1919' rakamı ile yola çıktık ama belki çok daha yukarı taşırız. Üç tarafı denizlerle çevrili vatanımızda istiyoruz ki su sporlarıyla ilgili ciddi işler, büyük kazanımlar elde edelim. Su sporlarında yabancı ülkelerin yakaladığı başarıları biz de yakalamak istiyoruz. Bizim çocuklarımız da elit sporcu olabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Samsun Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü'nün de katıldığı programda konuşmaların ardından minik öğrencilere yelken sporu hakkında bilgi verildi. 17 Kasım'da başlayacak proje, 19 Mayıs 2018'de sona erecek.