Gençlerbirliği’nin tecrübeli kaptanı Doğa Kaya yaptığı açıklamada, yabancı kuralına sitem ederek, “Bundan 5 sene sonrasına Türk Milli Takımı’nın futbolcu bulamayacağını düşünüyorum” dedi.
Antalya’nın Belek ilçesinde ikinci yarı için kamp hazırlıklarını sürdüren Gençlerbirliği’nde bugün gerçekleştirilen antrenman öncesi tecrübeli futbolcu Doğa Kaya, hem kamp hazırlıkları hakkında hem de yabancı kuralı ile ilgili birçok açıklamada bulundu.
"DURUMUMUZ FENA DEĞİL"
Doğa, ilk yarının kendileri adına iyi geçtiğini ifade ederek, “Baktığımız zaman çokta genç futbolcularımız var takımımızda. Fazla yabancı oyuncu transferi de yapamadık bu sene. Ama altyapıdan gelen oyuncularımı takıma iyi katkı verdi. 16 haftayı 22 puanla kapattık. Daha iyisini de yapabilirdik ama bu durumunda fena değil diye düşünüyorum” açıklamasını yaptı.
İkinci yarıdaki hedefleri hakkında da lig tablosunda bir sıralama hedefi koymadıklarını söyleyen tecrübeli futbolcu, “Öncelikli hedefimiz en yakın zamanda 40 puana ulaşmak. Ondan sonrasına bakacağız tabii ama şu anda direk Avrupa hedefimiz var diyemem” dedi.
"BENCE KOMİK BİR KARAR"
Gençlerbirliği’nin kaptanı Doğa Kaya, yabancı kuralı ile ilgili şikayetlerini de şu sözlerle dile getirdi:
“Ben bu kararı açıkçası çok iyi bulmuyorum. Özellikle Türk oyuncular açısından. Bizim takımımıza baktığımızda bu sene İrfan oynadı, Berat oynadı, İbrahim oynadı ve ondan önceki sene de birçok genç futbolcu oynadı. Biz bu oyuncuların önüne yabancı futbolcular getirseydik şu anda bu arkadaşlar 2. Lig B kategorisinde oynuyor olacaktı. Yani bu kararın Türk futboluna katkı vereceği söyleniyor tabii ki kaliteli yabancı katkı verebilir, altı tane iyi yabancı alırsanız da katkı gösterebilir ama 14 tane yabancı alıp getirirseniz çok katkı göstereceğine inanmıyorum. Milli Takıma da katkı göstereceğine inanmıyorum. Açıkçası bence komik bir karar. Bundan 5 sene sonrasına Türk Milli Takımı’nın futbolcu bulamayacağını düşünüyorum. Türk futbolcuların maliyetinin düşeceği söyleniyor. Çok kötü bir yabancı alıp getirirseniz bize ne faydası var, Türk futbolcusuna ne faydası var. Ben merak ediyorum önümüzdeki 5 sene içerisinde hangi takımımız Şampiyonlar Ligi’ni kazanacak ya da UEFA kupasını kazanacak. Bekleyip göreceğiz”
Öte yandan Gençlerbirliği, teknik direktör İrfan Buz yönetiminde ikinci yarı öncesi kamp hazırlıklarına bugün sabah saatlerinde yaptığı antrenmanla devam etti.