ULEB Kupası 2. tur M Grubu ikinci maçında rakibi Neptunas Kleipeda’yı 99-85’lik skorla geçen Pınar Karşıyaka, aldığı bu galibiyetle 4 puanla zirvede yer aldı.
Karşılaşmanın ardından yapılan basın toplantısında konuşan Pınar Karşıyaka’nın Başantrenörü Ufuk Sarıca son dönemde oynadıkları en iyi basketbolu sergilediklerini söyledi. Rakibe karşı etkili bir oyun oynadıklarını ifade eden Sarıca, “Etkileyici bir oyun oynadık. Bugün Euroleague’de oynamış bir takımı misafir ettik. Her maçı 40 dakika oynayabilen sisteme sahipler ama bugün, açıkçası bir maç daha yapsak aynı tempoyu sürdürürdük. Son dönemde çok fazla sayı atıyoruz. Bunun neticesinde göze hoş gelen bir basketbol oynadık. 14 sayılık fark bizi ilerisi için daha da ümitlendiriyor. Tek hedefimiz gruptan çıkmak. Kimseden korkmuyoruz” dedi.
NEPTUNAS KLEIPEDA
Neptunas Kleipeda Başantrenörü Kazys Maksvytis ise Karşıyaka’yı tebrik ettiğini belirterek, “Maça çok büyük enerjiyle başladılar. Enerjileri sayesinde çok yüksek bir oyun sergilediler. İkinci yarı farkı kapatmaya çalıştık ama umarım evdeki maçları kazanırız” diye konuştu.