ORDU (AA) - Kumru Belediyesi tarafından 19 ayda 37 mahallede 20 kilometre beton yol yapıldığı bildirildi.

Kumru Belediye Başkanı Murat Günan Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden itibaren 20 kilometrelik beton yol yaptıklarını söyledi.

2016 yılı programına göre 15 kilometre daha beton yapmayı planladıklarını ifade eden Hatipoğlu, beton yolun kaliteli ve uzun ömürlü olduğunu anlattı.

Hatipoğlu, 2014 yılında 37 mahallede beton yol çalışması yaptıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu seneki beton yol planlamamız 37 mahallede 10 kilometreydi. Her mahalle için nüfusu baz alıp 10 kilometreyi dağıttık. Mahallerimizde Erikçeli, Derbent, Yalnız dam, Tekke, Karaağaç, Yeniakça, Gökçeli, Güneyce, Ballı ve Konaklı diğer mahallelerimizde beton yol çalışmamız oldu. Yıl sonuna kadar beton dökmemiz gereken 7 mahalle kaldı. O mahallerimize de 2015'in sonuna kadar beton dökmüş oluruz."

Genecek yıl ise 15 kilometrelik beton yol yapmayı planladıklarını belirten Hatipoğlu, "Belediyemize ait beton santralimiz var. Buraya 2 tane daha mikser kamyon aldık. Önümüzdeki sene daha yoğun şekilde beton yol yapacağız. Beton yol asfalta göre daha kaliteli ve uzun ömürlü oluyor. Kolay kolay özelliğini yitirmiyor ve maliyeti de uygun" diye konuştu.