Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Akıllı Şehirler 7. İstanbul Bilişim Kongresi’nde yaptığı konuşmada, teknolojinin insan hayatını kolaylaştırdığını söyledi. Başkan Akgün, “Eğer istiyorsak her şey elimizin içinde” dedi.

Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleştirilen, Akıllı Şehirler 7. İstanbul Bilişim Kongresi çok sayıda belediye başkanının katımıyla gerçekleşti. Kongreye katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, teknolojinin gelişiminin, vatandaşlarla yöneticiler arasındaki iletişim sorunlarını ortadan kaldırdığını söyledi.

Türkiye’nin en eski belediyecilerinden olduğunu belirten Başkan Hasan Akgün, Gezi Parkı olayları üzerinden örnekler vererek, iletişim teknolojilerinin gücünü anlattı.

Akgün, “İletişim çağını yaşıyoruz. O kadar hızlı gelişti ki, Gezi Parkı olaylarından sonra çok fazla gezi programım oldu. En uzak Kore’de, Londra’da, Fas’ta bana en çok sorulan soru Gezi Parkı ne alemde? İşte size iletişim teknolojisinin geldiği nokta” dedi.

“Teknolojinin gelişmesi başka şey, ondan yararlanmak başka şey” diyen Akgün, Büyükçekmece Belediyesi'nin iletişim teknolojileri sayesinde, vatandaşla birebir iletişim halinde olduklarını söyledi.

Teknolojinin insan hayatını kolaylaştırdığını dile getiren Akgün, “Vatandaşım bana ulaşabiliyor mu? Kafasındaki projeyi bana anlatabiliyor mu? İşimiz o kadar rahatladı ki, vatandaş bana, ben vatandaşa ulaşıyorum. Eğer istiyorsak her şey elimizin içinde” şeklinde konuştu.