Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nde çalışan memurların Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi; Vali Vedat Büyükersoy ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası Genel Başkanı Mürsel Turbay tarafından imzalandı.
Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası Genel Başkanı Mürsel Turbay ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Ziyaretle ilgili olarak konuşan Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendika Genel Başkanı Mürsel Turbay, “İl özel idarelerimizde çalışan personellerimize durumlarını biraz daha iyileştirmek, performansını artırmak, üretimine katkı sağlamak, daha fazla proje üretmek ve verimi artırmak amacıyla işverenle iş gören arasındaki bu güzel diyalogun devam etmesi ve çalışmaların daha verimli olması için Türkiye genelinde 4688 Sayılı Toplu Sözleşme Yasası’na göre bu sözleşmeyi imzalıyoruz” dedi.
Sosyal Denge Tazminatı Sözleşme imza töreninde konuşan Vali Vedat Büyükersoy ise, il özel idaresinin geçmişinden bugüne kadar çok önemli evreler geçirmiş olduğunu belirterek, “İl özel idaresi öyle bir hizmet alanı ki yazın da kışın da dolu dolu çalışılması gereken bir alan. Hizmette paraya göre dalgalanmalar olmuş olabilir ama çalışan personelimizin heyecanı hiç eksik olmadı. Bu vesileyle il özel idaresinde mevcut çalışan personeline; memur ve işçi gözetmeden tüm arkadaşlara yapmış oldukları çalışmalar neticesinde teşekkür ediyorum. İmzalayacağımız Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi de bunu içeriyor. İsteğimiz; bütçenin tutarlı ve dengeli oluşturulması ve oluşturulan bütçenin de yine o kalemler itibari ile iyi bir şekilde harcanmasıdır. Yetkili sendika Bem-Bir-Sen üyelerine ve başkanına, Memur-Sen üyelerine, başkanına, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimize ve bu manadaki tüm çalışanlarımıza bu ortak çalışma için teşekkür ediyorum. Sonuç itibari ile bu Sosyal Denge Tazminatı ilimize hem hizmet ve hem de bir iş heyecanı olarak geri dönecektir, temennimiz bu yöndedir” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Vedat Büyükersoy ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendika Genel Başkanı Mürsel Turbay karşılıklı olarak Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi’ni imzaladılar.