Trabzon’un köftesi ile meşhur ilçesi Akçaabat’ta bir süre önce hizmete giren köfte salonu belki de uzunluğu ile dünyada tek olma özelliği taşıyor. 190 metre uzunluğundaki köfte salonunda aynı anda 600 kişi rahatlıkla köfte yiyebiliyor.
Trabzon’da 1974 yılından bu yana köftecilik yaptığını belirten tesis sahibi Nihat Usta (Nihat Aydın), Akçaabat ilçesi Salacık mevkiindeki sahil yolu üzerinde deniz manzaralı köfte salonunu bir süre önce hizmete açtı. Belki de dünyanın en uzun köfte salonuna sahip olduklarını belirten Nihat Aydın, köfte salonunun 3,5 milyon liraya mal olduğunu söyledi. Köfte salonunu 2,5 dönüm üzerine yaptıklarını ifade eden Nihat Aydın “Burası evime 6 km mesafedeydi. Her zaman buradan geçerken burayı keşfettim. Kafaya koydum. Yer 1 kişinin biliyordum ama 25 kişinin çıktı. Birinin yerini aldım sonra 18 kişinin daha sırayla yerlerini aldım. Yaklaşık 2 yıl içinde tamamladım” dedi.
Köfte salonunun uzun olması ile ilgili fikrin kendisinden çıktığını belirten Nihat Aydın “Diğer tesislerimizde hep bu sorunu yaşadık. İnsanlar hep deniz kenarını istiyor. Bizde istedik ki her gelen deniz kenarını görsün. Sadece kendi alanında yani köfteci olarak dünyanın en uzun restoranı sayılırız. Tesisi gören kimi müşteriler ise şaşkınlığını gizleyemiyor. Salona giriyorlar. Personel arkadaşlar son masayı işaret ettiklerinde, ‘Oraya dolmuş var mı?’ diye espri yapıyorlar” ifadelerini kullandı.
Köfteyi sıcak servis etmek için çaba sarfettiklerini kaydeden Aydın “Köftemizi soğutmadan servis edebiliyoruz. Çünkü mutfaklarımız ona göre hazırlanmış. 3 bölümden oluşuyor. Tesisimizin uzunluğu 190 metre. Genişliği ise 7-12 metre. Izgaramızın uzunluğu ise 6 metre. Denize bakan 100 masamız var. Yani herkes denizi görerek köftesini yiyebiliyor. Toplam 50 personelimiz var. Tesisimizin üstü tamamen açılır kapanır çatıya sahip” bilgilerini verdi.