MERSİN İdmanyurdu Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Türkiye'de teknik direktör olmanın futbolcu olmaktan daha zor olduğunu söyledi.
Teknik Direktör Korkmaz, Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) düzenlenen panele katılarak, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. MEÜ Çiftlikköy Yerleşkesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panele Korkmaz'ın yanı sıra, il spor şube müdürü Kubilay Kalaycıoğlu, Mersin İdmanyurdu futbolcusu Nurullah Kaya, Atletizm Milli Takımı Antrenörü Cahit Yüksel ve milli atlet Burcu Yüksel de katıldı. Konukların, spor hayatlarındaki başarılarının izletildiği video gösterimiyle başlayan panel, öğrencilerin konuklara sorular yöneltmesiyle devam etti.
Panelde konuşan Korkmaz, "Türkiye şartlarında teknik direktör olmak futbolcu olmaktan daha zor. Futbolcu olmanın da çok zor yanları var. Dünya şartlarına ve Türkiye şartlarına baktığımızda, iyi ve programlı çalışan bir futbolcunun Türkiye liginde belli yerlere gelmesi kolay" dedi.
Avrupa'da teknik direktörlük yapmanın daha kolay olduğunu öne süren Korkmaz, "Avrupa'da sadece saha içiyle uğraşıyorsunuz. Türkiye'de saha içi ve saha dışıyla uğraşmak teknik direktörü yoruyor. Belli bir sistemimizin olduğu söylenemez ama şu an Türkiye milli takımı Avrupa Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı. Bu bizim için önemli ve gurur verici bir olay. Ama giderken ne zorluklar çektiklerini oyuncular ve teknik direktörler biliyor" diye konuştu.
Panel, Korkmaz'ın futbolculuk ve teknik direktörlük anılarını anlatmasıyla son buldu.

FOTOĞRAF