ORDU (AA) - Ordu'nun Fatsa ilçesinde, ağır epilepsi nöbeti geçiren 10 yaşındaki çocuk, ambulans helikopterle Erzurum'a gönderildi.

Kumru ilçesindeki evinde epilepsi nöbeti geçiren Ulaş Karadeniz (10), ailesi tarafından çağrılan ambulansla Kumru Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından Fatsa Devlet Hastanesine sevk edilen çocuk, yoğun bakıma alındı.

Doktorların Sağlık Bakanlığıyla yaptığı görüşmeler neticesinde, çocuğun ambulans helikopterle Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmesine karar verildi. Ambulansla ilçe stadına getirilen Ulaş Karadeniz, buradan ambulans helikopterle Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderildi.

Fatsa Devlet Hastanesi doktorlarından Burhan Eloğlu, çocuğun sabah saatlerinde hastanelerine getirildiğini belirterek, "Yaptığımız müdahale ve test sonuçlarında doğuştan metabolizma bozukluğu bulanan çocuğun vücudunun susuz kaldığını, şekerinin yüksek olduğunu ve ağır şekilde epilepsi nöbeti geçirdiğini belirledik. Ulaş'ı yoğun bakım servisinde solunum cihazına bağlı olarak gözetim altına aldık ve Sağlık Bakanlığını bilgilendirdik. Çocuğun ambulans helikopterle Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmesine karar verildi. Çocuğun durumu halen kritik" diye konuştu.