Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Türkiye’nin farklı il ve ilçelerine ataması yapılan, eğitim camiasında yeni görev alacak stajyer öğretmenler, Konya’nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ı makamında ziyaret etti.
Seydişehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İhsan Koç ve beraberindeki stajyer öğretmenler Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ı makamında ziyaret etti.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atamaları yapılan farklı illerde görev yapacak 12 stajyer öğretmenin 6 ay boyunca stajlarının devam edeceğini kaydeden İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İhsan Koç, “Danışman öğretmenlerle birlikte derslere de girecek olan stajyer öğretmenlerimiz Seydişehir Belediyemizi ve bazı kamu kurumlarını ziyaret edecekler. Ziyaretlerimizin amacı, protokolün ve kamu kurumları arasındaki iletişim ve koordinasyonun nasıl olduğunu öğretmenlerimize göstermektir” dedi.
Belediye Başkanı Mehmet Tutal tarafından başkanlık makamında misafir edilen stajyer öğretmenlere Seydişehir Belediyesinin hizmetleri, eğitim kurumlarıyla olan çalışmalar hakkında Başkan Tutal, tarafından bilgi verildi. Öğretmenlerle sohbet eden Başkan Tutal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, genç öğretmenlere yeni başladıkları meslek yaşamlarında başarılar diledi.
Kendisinin de öğretmenlik mesleğinden geldiğini, öğretmenliğin sadece bir meslek olmadığını kaydeden Başkan Tutal, “Aday öğretmenlerimize belediyemize yaptıkları bu nazik ziyaretten ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Öğretmenlik sadece bir meslek değil bir hayat biçimidir. Böylesine kutsal bir mesleği tercih ettiğiniz için hepinizi yürekten kutluyorum. Seydişehir Belediyesi olarak bizim önceliğimiz her zaman eğitim olmuştur. Elimizden geldiğince eğitim alanında yapılacak olan çalışmalara katkı sağlıyoruz. Eğitim kurumlarıyla çok güzel bir iletişime sahibiz. İlçemizde eğitim kalitesini ve başarısını daha yukarıya çekmek adına üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirmeye hazırız” şeklinde konuştu.
Stajyer öğretmenler Başkan Tutal’a ziyaretlerinin ardından Seydişehir Belediyesi’nin birimlerini de gezerek kurum bünyesinde yürütülen çalışmaları yerinde görerek, birim müdürlerinden bilgi aldı.