Levent GÜNDÜZ - ALMANYA /

Alman 'Bild am Sonntag' gazetesi bugünkü sayısında Galatasaray'ın yeni transferi Lukas Podolski'nin Sarı-kırmızılı formasıyla çektirdiği fotoğrafa tam sayfa yer verdi.

Polonya kökenli Alman Milli Takımın milli oyuncusu Lukas Podolski (30), 2019 yılına kadar Galatasaray ile sözleşme yaptığı yazıldı. Bild gazetesinin haberinde, ünlü futbolcu Podolski'nin Galatasaray'da yılda 3 milyon Euro kazanacağı bildirildi.

'Türkler Poldi'nin maaşını açıkladı' başlıklı haberde Podolski'nin yılda 3 milyon + oyun başına 20 bin Euro ikramiye alacağı ve 4. yılda ise 2,3 milyon + oyun başına 25 bin Euro ikramiye alacağı yazıldı.

Haberde ayrıca Podolski'nin, "Hayatımı, rüyamı yaşıyorum. İçimden ve kalbimden gelen bir kararla Galatasaray'a bağlandım. Galatasaray benim için büyük takım, ben de kendi payımla Galatasaray'a faydalı olmak için çalışacağım. Her şey yolunda gitti. Önümüzdeki yıl daha da iyi olacak" ifadelerine yer verildi.

Bu arada Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'ün, 2016 yılında Fransa'da yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi Lukas Podolski'nin Alman Milli takımında 30-40 maçta forma giyeceği sözleri belirtildi.

Antrenör Joachim Löw, Podolski'nin Avrupa Şampiyonası'na hazırlanmasını, Galatasaray'ın yeni golcüsü Lukas Podolski'nin Türkiye'de formunu korumasını istediği de vurgulandı.