Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, ünlü edebiyatçı-yazar Yaşar Kemal’i tedavi gördüğü İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ziyaret etti.
Hastanede Yaşar Kemal’in doktorlarından bilgi alan Bakan Çelik’in ziyareti yaklaşık 15 dakika sürdü. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Çelik, Yaşar Kemal’in bir an önce sağlığına kavuşması dileğinde bulundu. Çelik, doktorların açıklamalarının dışında sağlık durumuyla ilgili söylentilere itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, “Türkiye’nin koca çınarı Yaşar Kemal’i hastanede ziyaret ettik. Hocalarımızdan bilgi aldık. Çok değerli eşiyle görüştüm. Hep beraber bekliyoruz. Türkiye için büyük bir kıymet. Bizim için kökleri Çukurova’da olan ama dalları bütün dünyayı sarmış bir ulu çınar. Bütün Türkiye’nin gözü onun üzerinde. Dualar onunlar beraber” dedi.
Yaşar Kemal’in bir an önce sağlığına kavuşması için herkesin dua ettiğini ifade eden Bakan Çelik, “Hocalarımız şuanda durumunun stabil olduğunu söylüyorlar. Türkiye’de kendisi bu hastaneye kaldırıldığı duyulduğundan beri herkes sağlık durumunu soruyor ve kendisine dualarını gönderiyor. Biz Türkiye’nin koca çınarının biran önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz. Kendisini önce Allah’a sonra da hocalarımıza emanet ediyoruz. İnşallah kendisini aramızda şifa bulmuş olarak göreceğiz. Hocalarımızın dışında sağlık durumuyla ilgili söylentilere itibar etmemek lazım. Doktorlarının şimdiye kadar yaptığı açıklamaları esas kabul edip, onun üzerinden yürümek lazım. Kendileri en doğru açıklamayı yapıyorlar” şeklinde konuştu.
Bakan Çelik, açıklamasının ardından hastaneden ayrıldı.