ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının hibe desteğiyle tamamlanan fındık fabrikası törenle hizmete alındı.

Ormanlı beldesindeki fabrikanın açılış törenine Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür Vekili Can Parim, Alper Fındık ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü Burhan Alper, çeşitli oda ve firma temsilcileri ile fındık üreticileri katıldı.

Kaymakam Madenoğlu, burada yaptığı konuşmada, bölgede fındık alanında ciddi oranda üretim yapıldığını belirterek, kalite ve miktar bakımından önemli üretim potansiyeli bulunduğunu kaydetti.

Madenoğlu, şöyle konuştu:

''Fındık borsasının nerede tescil edildiğini, fındık piyasasının nerede idare edildiğini öğrendiğimizde büyük hayal kırıklığına uğruyoruz. Almanya'nın fındık ile ilgisi olmadığı halde fındığın piyasasını belirleyen ülke olduğunu bilmek ve duymak bizi çok üzüyor. Fındık alanında her alanda olduğu gibi ülkemiz hak ettiği yere ve saygınlığa elbette ulaşacaktır. Ulaşması için böyle fabrikalara ihtiyacımız var.''

Burhan Alper ise fabrika kurma çalışmalarına geçen yıl yüzde 50 devlet desteğiyle başladıklarını bildirerek, fabrikanın maliyetinin 2 milyon 500 bin TL olduğunu ifade etti.

Tesisin Ormanlı ve civarına büyük katkıları olacağına işaret eden Alper, tesiste yaklaşık 200 kişinin istihdam edildiğini sözlerine ekledi.