ZONGULDAK'ta, bazı mahallelerin kanalizasyon sularının da boşaltıldığı kentin içinden geçen Üzülmez Deresi’ndeki kirlilik halkın tepkisini çekiyor. Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz, derenin kenti yaşanılmaz hale getirdiğini söyledi.
Kentin ortasından geçerek Zonguldak Limanı'na ulaşan Üzülmez Deresi'ne akan kanalizasyon suyu çevreye kötü koku yayıyor. Derede buzdolabı kapağı, pet şişeler, odun parçaları gibi çöplerin yanı sıra evsel ve kömür yıkama tesislerinin atıkları çevre ve görüntü kirliliğine neden oluyor. Vatandaşlar, yağışlı havalarda su seviyesinin yükselmesiyle birlikte kirliliği daha da artan derenin bir an önce ıslah edilmesini istiyor.
ÜZÜLMEZ DERESİ, UTANÇ VERİCİ
Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz, deredeki kirliliğin şehir için yıllardır çok büyük problem olduğunu söyledi. Derenin bir an önce ıslah edilmesi gerektiğini belirten Gürbüz, şöyle konuştu:
"Şehrin içinde böyle bir şey olması utanç verici. 25 yıldır Zonguldak'tayım ve o günden bugüne hiçbir şey değişmedi. İnsanlar evlerinde olan herhangi bir şeyi çekinmeden dereye atabiliyor. Buda akıntıyla şehrin merkezine geliyor. Yağmur yağmadığı zamanda kanalizasyon suyunun ve çöplerin kokusu burayı gerçekten korkunç bir yere dönüştürüyor. Zaman zaman derede temizleme yapılıyor ama tabi ki çözüm bu değil. Hem çöplerin atılmaması hem de buranın ıslah edilmesi gerekiyor. Kent merkezine burası yakışmıyor. Birçok kente gidiyorum ve Zonguldak kadar çevre temizliğinde geride kalmış bir şehir ne yazık ki görmedim."

FOTOĞRAFLI