Şahismail GEZİCİ/ ELAZIĞ, ()- CUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Elazığ milletvekili adaylarına destek olmak için Elazığ’a geldi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Elazığ milletvekili adayları, il, ilçe ve kadın kolları ile partililer tarafından hava alanında karşılandı. Selvi Kılıçdaroğlu, daha sonra konvoy eşliğinde kent merkezinde tur attıktan sonra, Yıldız Bağları Mahallesi'nde hasta ziyaretine gitti. Ankara’da meydana gelen patlamada ayağından yaralanan Çukurova Üniversitesi öğrencisi 22 yaşındaki Mesut Baylav’ı evine giderek ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Ticaret ve Sanayi Odası'nda kadın girişimciler ile bir araya geldi. TSO Başkanı İdris Alan'ın kapıda karşıladığı Selvi Kılıçdaroğlu'nun kadın girişimciler ile yaptığı toplantıya milletvekili adayları, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, CHP Parti Meclisi üyesi Yasemin Öney Cankurtaran, iş kadınları ve CHP kadın kolları üyeleri katıldı.
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, babasının mesleği dolayısıyla çocukluğunun geçtiği Maden İlçesi'nde, 6 yaşındayken tenis öğrendiğini, sinemayla tanıştığını belirterek, "Türkiye’nin ilk kadın belediye başkanı da Maden'den çıkmıştır. Benim gördüğüm ve bu gün de üzerinde çalıştığım konularının tamamını 70'li yıllarda Maden’de yaşamış bir kadın olarak, Elazığ’ın bu günkü durumunu ilçeleriyle beraber hicap duymamak elde değil" dedi.
Daha sonra konuşan Selvi Kılıçdaroğlu da, Elazığ’da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Kadınlar ile ilgili konuşmalara katılıyorum ve destekliyorum. Gerçekten de kadının çok daha iş alanında olmasını istiyoruz. Daha üretken olmasını istiyoruz, kadın doğası gereği zaten üretkendir. Güzel günler göreceğimize inanıyorum ama her şeyden önce barışa, huzura ihtiyacımız var. Önümüzde bir seçim var, insanlar neye inanıyorlarsa gidip oylarını kullanmalarını istiyoruz. Bu arada ben de Elazığ’a geldim, değerli milletvekili adayımıza bir katkım olabilir mi? diye. Hepinize güveniyorum, kadınlara daha da çok güveniyorum" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Ticaret ve Sanayai Odası Başkanı İdris Alan, Selvi Kılıçdaroğlu’na Baskil kaysısı ikram ederken, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na verilmek üzere hazırlanan kaysı paketini CHP meclis üyesi Yasemin Öney Cankurtaran’a verdi.
Daha sonra bazı ev ziyaretlerinde bulunan Selvi Kılıçdaroğlu, karayolu ile Malatya’ya gitmek üzere Elazığ'dan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI