Yunanistan, Türk Hava Yolları sponsorluğunda gerçekleştirilen Hindistan Yemek Festivali’ne ev sahipliği yapıyor
Türk Hava Yolları sponsorluğunda gerçekleştirilen Hindistan Yemek Festivali’nin galası Atina’da bulunan Hint Büyükelçiliğinde gerçekleştirildi. Bu yıl 29’uncusu gerçekleştirilen festivalin galasına aralarında iş adamları, politikacılar ve diplomatların da bulunduğu Yunanistan, Hindistan ve Türkiye’den temsilciler katıldı. Yunan mutfağından ikramların gerçekleştirildiği galada Hindistan yemekleri, kültürü Yunan pazarına tanıtıldı. Gecede, Atina ve Selanik’ten gerçekleştirilen uçuşlarla Yunanistan’ı en az 260 farklı noktaya bağlayan THY’nin kültürler arasında önemli bir köprü özelliği taşıdığına vurgu yapıldı. THY sponsorluğunda gerçekleştirilen 29. Hindistan Yemek Festivali 29 Mart’a kadar Atina’da bulunan Astir Sarayı’nda kapılarını ziyaretçilerine açık tutacak.
Galaya Hindistan’ın geleneksel kıyafetleri ile katılan THY Atina Ofisi Genel Müdürü Alp Yavuzeser festival ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yavuzeser açıklamaları sırasında, Hindistan’ın Yunan pazarına tanıtıldığına dikkat çekerek, “Bugünkü etkinliğimiz Hint Büyükelçiliği ile birlikte gerçekleştirdiğimiz, bir yemek festivali. Yunanistan’a Hindistan’ı tanıtmak için, yemekleriyle, kültürüyle dahil olduğumuz bir organizasyon. Burada THY olarak Yunanistan’da da dünyanın her tarafına ulaşılabilen bir Network taşıyıcı olduğumuz mesajını vermek istiyoruz. 68. yılımızda Yunanistan’dan Hindistan dahil olmak üzere dünyanın birçok noktasına ulaşımın noktası olduğumuzu, merkezi olduğumuzu İstanbul’da bu vesile ile tanıtıyoruz” dedi.
1933 yılında kurulan THY, Skytrax tarafından 2014 yılında Avrupa’nın en iyi havayolu ve Dünya’nın en iyi 5. Havayolu seçildi. Star Alliance üyesi olan THY, 266 filosu ile 4 yıldızlı bir havayolu şirketidir. 219 dış hat ve 45 iç hat ile en az 260 farklı noktaya ulaşmaktadır.