SAKEP Projesi öğrencileri iş hayatına hazırlıyor

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2023-2024 eğitim-öğretim yılında yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Samsun Kariyer Eğitimi Programı (SAKEP) projesi ile lise öğrencilerinin mesleki ve kişisel gelişimlerini artırmak, onları iş ve akademik hayata hazırlamak, üniversitelerin ve işletmelerin aradığı genel kriterlere uygun olarak mezun etmek ve işgücü piyasasına yönelik eğitim fırsatlarını organize ederek liselerdeki kariyer rehberlik çalışmalarına destek olmak amaçlanıyor.

Projeyle bu yıl 9.sınıf öğrencilerine, Halk Eğitimi Merkezleri Bilişim Ağı (HEMBA) sistemi üzerinden veya yüz yüze olarak iş ve sosyal hayatta iletişim kursu ile diksiyon kursu; 12.sınıf öğrencilerine ise KOSGEB üzerinden geleneksel girişimcilik ve ileri girişimcilik kursları veriliyor. Kursu tamamlayan öğrenciler sertifikalarını alacak. Ayrıca, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, İŞKUR Samsun İl Müdürlüğü ve KOSGEB Samsun Müdürlüğü ortaklığı ile tüm liselerde yıl boyu Kariyer Günleri etkinlikleri düzenleniyor. Kariyer Günleri’nde, akademisyen ve alanında uzman kişilerce, gerek akademik olarak ilerlemek isteyen, gerek işyeri açarak kendi işini kurmak isteyen gerekse çalışma hayatına atılmak isteyen öğrencilere bilgiler verilip tavsiyelerde bulunuyor. Böylelikle öğrencilerin mezuniyet sonrası yapmaları gerekenler konusunda bilinçlenmeleri sağlanıyor.

İnanç Dünyası 18 Nisan Perşembe Kanal S'de İnanç Dünyası 18 Nisan Perşembe Kanal S'de

Proje kapsamında bugüne kadar Samsun genelinde 34 okulda 47 kurs açılırken, kurslara toplam bin 773 öğrenci katıldı. Ayrıca 43 okulda da Kariyer Günü düzenlendi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.