İçişleri Bakanlığı tarafından KHK ile Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi, Kızıltepe-Mardin merkez Artuklu ilçeleri arasında çalışacak 48 yeni otobüs için "Toplu Taşıma Sistemi Araç Yenileme Töreni" yapıldı. Araçlar hak sahiplerine Mardin Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman tarafından teslim edildi.

Mardin’de başlatılan “Toplu Taşıma Sistemi Araç Yenileme Projesi” kapsamında Kızıltepe ilçesine 48 adet yeni minibüs alındı. Kızıltepe-Mardin merkez Artuklu ilçeleri arasında çalışacak olan araçlar vatandaşlara daha konforlu bir ulaşım sağlayacak. 48 yeni otobüs için "Toplu Taşıma Sistemi Araç Yenileme Töreni" yapıldı. Törene Vali ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaşı, Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakır Öner Öztürk ve şehir protokolü katıldı. Yeni otobüslerin direksiyonuna geçen Vali Yaman, kesilen kurdeleden sonra anahtarları araç sahiplerine teslim etti.

“En büyük bütçeyi Kızıltepe’ye ayırıyoruz”

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, törende yaptığı konuşmada, ilçede görevlendirme yapılmasıyla birlikte vatandaşın belediye hizmetlerine kavuştuğunu söyledi. Projelerini geliştirerek yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini belirten Vali Mustafa Yaman 2016’dan beri birçok önemli hizmete imza attıklarını aktardı. Yaman, “2018 yılında da projelerimizi artırdık. Bunların çalışmasına mesai arkadaşlarımızla birlikte başladık. Arkadaşlar Kızıltepe bizim en önemli ilçelerimizin başında geliyor. Mardin’in en önemli ilçesi Kızıltepe bunun için en büyük bütçeyi buraya ayırdık. Yollar, Çocuk parkları, vatandaşlar için taziye evleri ve gençler ile kadınlar için diğer hizmetleri yaptık. Hepsini 2017’de yaptığımız için bunu artırarak devam edeceğiz” dedi.

“Artık örgüte verilecek para yok”

Mardin’e kurumsal bir kimlik kazandırdıklarını vurgulayan Yaman, “Daha önce ne çöpler toplanıyordu, ne yollar yola benziyordu, ne parklar vardı ne gençlerle ne de kadınlarla ilgileniyordu. Arkadaşlarımızla bütün mesaimizi bu şehrin kadınları, gençleri, öğrencileri ve engellileri için çalışıyoruz. Kasım 2016’da bu göreve geldiğimizde artık yerel yönetimlerin oraya ve buraya dağıtacağı para yok. Örgüte vereceği para yok. Bu şehre harcayacağız, alt yapıya harcayacağız. Bütün harcamalarımızı artık sizler için yapıyoruz. Sözümüzü tuttuk ve bütün harcamalarımızı artık sizler için yapıyoruz” diye konuştu.

Vali Yaman, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnşallah bu sistem güzelce oturacak. Çünkü bu şehrin en büyük sıkıntısı trafik keşme keşliğiydi. Bu sıkıntıları böylece gidermiş olacağız. Şimdiye kadar 200 bin vatandaşımızla yüz yüze görüştük. 800 bin nüfuslu ilimizin 200 bin vatandaşıyla görüştük. Mardin Masamız ilçelerimizde de kurulu ve bununla birlikte vatandaşlarımızla yüz yüze görüştük. Bu böyle devam edecek. Yıl içinde bütün vatandaşlarımıza ulaşacağız. Artık bu şehirde talebi olan herkesin talebini yerine getireceğiz. Gençlerimizi ve kadınlarımızı mutlu edeceğiz.”