Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Ağustos'ta Gaziantep'te IŞİD tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili bir detayı ilk kez açıkladı.
Terör örgütü IŞİD'in bir kına gecesine düzenlediği bombalı saldırı sonucunda 56 kişi ölmüş, 100'den fazla kişi yaralanmıştı. Hayatını kaybedenlerin 29'unun çocuk olduğu saldırıda, bombayı alana getirenin 14 yaşında bir çocuk olduğu ortaya çıktı.
ABD'de STK toplantısında konuşan Erdoğan, saldırının 'Messi forması giydirilmiş' 14 yaşında bir çocuk tarafından gerçekleştiğini dile getirdi.



İşte Erdoğan'ın konuyla ilgili o açıklaması;
"Suriye'de yaşanan trajedi dünyanın gözü önünde yaşanıyor. Hep sabrettik, ne oldu? Gaziantep'te 14 yaşında bir çocuğun gövdesine bombaları bağladılar ve çocuğu bir kına törenine saldılar. Ve çocuk da Messi'yi seviyor diye onun formasını giydirmişler. Daha sonra bomba patlatıldı 56 kişi öldü, 100'e yakında kardeşimiz yaralandı. Bu ölenlerin 29'u çocuk ve genç. Dedik artık bitti. Şimdi biz ılımlı muhaliflerle Cerablus'a gireceğiz dedik ve girdik. DAEŞ'i oradan attık. Rai'den de girdik. Bitmedi, daha ineceğiz dedik. Şu anda güneye doğru iniyoruz. Azez'le Fırat'ın arasını birleştirdik. Buradaki hat artık terör koridoru olmayacak. Biz istiyoruz ki Suriyeli kardeşlerimiz ülkelerine dönsünler."