BRC Türkiye distribütörü 2A Mühendislik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Örücü, benzin fiyatlarının LPG’yi neredeyse ikiye katladığını söyledi.

Akaryakıt fiyatları artmaya devam ediyor. Hatırlanacağı üzere akaryakıt fiyatlarında meydana gelen yüksek orandaki artışlara karşı Bakanlar Kurulu, ürünlere gelecek zam oranı kadar ÖTV oranında indirim kararı alarak müdahale etmek zorunda kalmıştı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS)’nın açıklamasına göre ÖTV indirimi olmasaydı ve akaryakıt zamları pompa fiyatlarına yansısaydı, benzinin litre fiyatı 6.79 TL olacaktı.

“Benzin fiyatlarının daha da artacağı öngörülüyor”

LPG’nin benzine göre yaklaşık yüzde 40 tasarruf sağladığını vurgulayan BRC Türkiye distribütörü 2A Mühendislik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Örücü: "3,53TL olan otogazın litre fiyatını neredeyse ikiye katlamış durumda.Dünya petrol fiyatlarındaki ve dolar kurundaki artışlar nedeniyle benzin fiyatlarının daha da artacağını öngörüyoruz. Otogaz fiyatlarındaki artış, benzin fiyatlarındaki artışa kıyasla daha az oluyor. Vatandaş ta yüzde 40 civarındaki tasarruf sağladığı için daha ekonomik olan LPG’yi tercih ediyor” dedi.

“LPG’ye talep artıyor”

LPG’ye dönüştürülen benzinli araç sayısı her geçen gün arttığını belirten Örücü, “Tabi LPG dönüşümü için güvenilir markaların tercih edilmesi çok önemli ve LPG’li araçların her 10 bin km’de veya 6 ayda bir periyodik bakımlarının yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Örücü, LPG’li araçların sera etkisinin çok az düzeyde olduğunu belirterek: "Küresel ısınmanın en büyük sebebi motorlu taşıtlardır. Motorlu bir taşıt bir insanın bir günde soluduğu havanın tamamını 10 dakika içerisinde kirletmektedir. LPG’de zehirli emisyonlar olmadığından toprağa ve suya bir zarar söz konusu değildir. Bu sebeplerle hem çevreci hem de ekonomik olan LPG,doğalgaz gibi alternatif yakıtlarla çalışan araçların teşvik edilmesi gerekiyor" dedi.