Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Van Şube Başkanı Harun Altın, İpekyolu Belediyesi zabıta ekiplerine yapılan menfur saldırıyı kınadı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Bem-Bir-Sen Van Şube Başkanı Harun Altın, “Her gün 200 kanunu takip etmek zorunda olan zabıta, aldığı sorumluluk gereği görevini yerine getirirken hakaret, darp, yaralanma gibi durumlara maruz kalmaktadır. Zaman zaman da görevi başında bu sorumluluğu canıyla ödemektedir. Artık yaşanan bu olaylara dur deme vakti gelmiştir. Zabıta çalışanlarının koruma güvencesine ivedilikle kavuşturulması gerekmektedir. Zabıta çalışanlarına karşı birçok yerde artan şiddet olaylarının son örneği ilimiz İpekyolu ilçesinde meydana gelmiştir. Halkımızın, esnafımızın ve İpekyolumuzun huzuru, refahı ve düzeni için görevini ifa ederken kaos, huzursuzluk ve düzensizlik isteyen bir çıkar grubu tarafından saldırıya maruz kalmıştır. Yaralanan zabıta görevlisi, üyelerimize yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıyı gerçekleştirenlerin gerekli cezaları almaları için haklarında yasal süreç başlatılması ve sürecin caydırıcı bir sonuca ulaştırılması kamu vicdanı açısından kaçınılmazdır” dedi.

Daha sonra İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğünü ziyaret eden Altın, Zabıtadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sait Çakırtaş’a, Zabıta Amiri Ali Karaca’ya ve diğer memurlara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Memur-Sen Konfederasyonu ve Bem-Bir-Sen Ailesi olarak her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Altın, bu tür olayların bir daha tekerrür etmemesi temennisinde bulundu.