Mehmetçik, bu sabah Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Elmadal köyünde aşırı kanaması bulunan 30 yaşındaki Nazime Batur adlı kadın hastayı askeri helikopterle kurtararak, son bir haftada 4 kurtarma operasyonunu gerçekleştirdi.
Şirvan ilçesine bağlı Özpınar köyünde yüksek ateş ve havale geçiren 1.5 yaşındaki İsmail Utkucı adlı bebeği kurtaran Mehmetçik, ikinci bir operasyonla Şirvan ilçesine bağlı en uç köy sayılan Elmadal köyünde, aşırı kanaması olan Nazime Batur adlı kadını askeri helikopterle, Siirt Devlet Hastanesi acil servisine nakil etti.
Olayın Siirt Valiliği’ne bildirilmesi üzerine, devreye giren Vali Mustafa Tutulmaz, Şirvan ilçesine bağlı Elmadal köyünde yoğun kar yağışı nedeniyle yolların kapalı olması ve Nazime Batur adlı kadının hayati tehlikesinin bulunduğu gerekçesiyle 3. Komando Tugay Komutanlığı’ndan sıhhi tahliye talebinde bulunuldu. Bunun üzerine askeri helikopter ve 112 acil sağlık ekibi görevlendirildi. Nazime Batur adlı kadın hasta helikopterle köyden alınarak ilk müdahalesi helikopterde sağlandı. Hasta kadın zorlu doğa şartlarına rağmen büyük bir titizlikle Siirt’e ulaştırıldı. Doğum hastası kadın, daha sonra Tugay Komutanlığı hava pistinde hazır bulundurulan İl Sağlık Müdürlüğü 112 ambulansıyla Siirt Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldı.
Acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından Kadın doğum ünitesinde tedavi altına alınan Nazime Batur’un hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi. Mehmetçik, son 1 hafta içinde 4 kurtarma operasyonu ile 4 hastayı hastaneye ulaştırdı.