Kastamonu'nun Tosya İlçesi Türkiye genelinde Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu ile Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü işbirliğiyle yapılan “Kur'an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması” sonucunda dereceye girenler, düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Ödül töreni programına Belediye Başkan Vekili Müjdat Güney, Emniyet Müdürü Mehmet Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Mustafa Özipek ve çok sayıda misafir katıldı. Ülke genelinde düzenlenen "Kur'an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması’nın Tosya'daki ödül töreni, Fatih İlköğretim Okulu Konferans salonunda gerçekleştirildi. Her yaştan katılımcının sağlandığı yarışmaya ilçeden yaklaşık 300 kişi katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Mustafa Özipek yaptığı konuşmada, ‘’Yarışmanın kaybedeninin olmadığını ve bu sayede birçok kişiye Kur'an-ı Kerim mealinin okunmasını sağladıklarını söyledi. Erdem, Kur’an-ı Kerim mealini herkesin okuması ve bilmesi gerektiğini, Kur’an-ı Kerim’i anlayarak okuma konusunda da bir farkındalık oluşturduğunu belirtti.

Programa konuşmacı olarak davet edilen Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Ahmet Sezikli hoca konuşmasında Peygamberimizin ahlakı ve yaşantısı ile Kur’an’ı Kerim anlayarak okumanın önemini anlattı.

Konuşmalar sonunda A kategorisinde dereceye giren Zeynep Küçükkeskin, Kevser Ünsal ve Sinan Haraç’a ödüllerini Belediye Başkan Vekili Müjdat Güney verdi. Kategorisinde dereceye giren Mehmet Civi ,Hakan Nalbat ve Huriye Doğan’a ödüllerini İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bozkurt verdi.C. Kategorisinde dereceye giren Aslı Doğan,Selim Evren ve Ayşe Tok’a ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz verdi.

Ödül töreni sonrasında program hazırlanan slayt gösterisi ile sona erdi.