Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Komorlar Birliği’ne yönelik eğitim ve tecrübe paylaşımı kapsamında Komorlar Sivil Güvenlik Genel Müdürlüğü’nün itfaiye personeline Türkiye’de eğitim programı düzenlendi.

TİKA, Komorlar’da gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından Komorlar Birliği’ne yönelik eğitim ve tecrübe paylaşımı kapsamında Komorlar Sivil Güvenlik Genel Müdürlüğü’nün itfaiye personeline Türkiye’de eğitim programı düzenlendi.

Belediye Akademisi kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde 06-26 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve 20 gün sürecek olan İtfaiye Eğitimine TİKA’nın katkılarıyla Komorlar İtfaiye Biriminden 5 personelinin katılımı sağlanacak. İtfaiyecilik eğitimi teorik ve pratik derslerden oluşuyor. Teorik eğitimde itfaiye erleri, “Temel yanma ve yangın bilgisi, olay yerindeki tehlikeler, olay yerinde organizasyon, malzeme bilgisi, tehlikeli maddeler, arama ve kurtarma, trafik kazalarına müdahale, enkaz altı arama ve kurtarma, itfaiye yönetmeliği, sel baskınlarına müdahale yöntemleri ve elektrik yangınlarına müdahale” konularında bilgi veriliyor.

Teorik eğitimin tamamlanmasının ardından personeller, Kocaeli itfaiye eğitim merkezin sahasında yangınlara, enkaz altı kurtarma ve doğal afetlere müdahale etmeyi pratik yaparak öğreniyor. Ayrıca itfaiyeciler Ankara’da bir günlük stres yönetimi, öfke kontrolü ve iletişim eğitimi alacaklar.

Komorlu İtfaiyeciler; Türkiye’de yakın bir tarihte gerçekleşecek olan “İtfaiyecilerin Eğitimi” çerçevesinde temel ilk yardım ve itfaiyecilik mesleği ile ilgili alacakları eğitimler sonucunda kazanacakları bilgi ve beceriler sayesinde bulundukları şehirlerde karşılaşacakları olaylara daha profesyonel bir şekilde müdahale ederek, yaşanabilecek can ve mal kayıplarını en aza indirebileceklerini ifade ederek şükranlarını dile getirdiler.