Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Nisan ayı meclis toplantısında İmar ve Bayındırlık Komisyonu üye seçimlerinde CHP'li meclis üyeleri birbirine girdi, küfürler havada uçuştu. Tartışma, komisyonda iki üye hakkı olan CHP'den 3 aday çıkmasıyla başladı. CHP'nin yeni grup sözcüsü Cansel Tuncer, CHP'nin komisyon üyesi adaylarını Erkan Demirci ve Recep Tokgöz olarak açıkladı. Daha sonra CHP'li Meclis Üyesi Zafer Yörük de aday olduğunu bildirdi. Bunun üzerine oylamaya geçildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, parti içi anlaşmazlıkta taraf olmamak adına oy kullanmayacağını açıkladı. Yapılan oylamada Erkan Demirci 73 ve Zafer Yörük 58 oy alarak komisyona seçildi. Recep Tokgöz 27 oy alarak komisyon dışı kaldı. Bu noktada, bir önceki dönem MHP'den CHP'ye transfer olan Mustafa Reşat Oktay devreye girdi.



'SEN KİMSİN FAŞİST'

Parti grup kararı dışında hareket edildiğini gerekçe gösteren Oktay, CHP'li meclis üyelerine seçildikleri komisyon üyeliklerinden istifa etmeye çağırdı. Oktay'ın bu hareketine, CHP'li Meclis Üyesi Erol Özkarabekir tepki gösterdi. Oktay'ın yakın zamanda parti değiştirmesine göndermede bulunan Özkarabekir, "Sen kimsin de CHP grubunu geri çekiyorsun. Sen partili misin ki konuşuyorsun. Pis faşist p... Biz bu davada bedel ödedik" sözleriyle tepki gösterdi. Bu sözler üzerine iki meclis üyesi birbirlerinin üzerine yürüdü.

KÜFÜRLER HAVADA UÇUŞTU

Tartışma sırasında 'Hırsız, şerefsiz, inek, i.., p…" gibi ağır küfürler havada uçuşurken, güvenlik görevlileri kızgın meclis üyelerini ayırmakta yetersiz kaldı. İki meclis üyesinin yumruklaşmasına, diğer meclis üyeleri engel oldu. Yaşanan gerilim üzerine Menderes Türel meclise ara verdi. Gerilim, Özkarabekir'in "Ben sana dışarıda göstereceğim" sözleri üzerine yeniden alevlendi.

SALONDAN ÇIKARILDILAR

Menderes Türel, "Sizleri meclis salonundan dışarı çıkartmak zorunda kalacağım" uyarısında bulunurken, yaşanan gerilim CHP'li meclis üyelerinin kavga eden iki ismin kollarına girerek meclis salonundan çıkartmasıyla ancak sona erdi. Birçok meclis üyesi de kavga sonrası toplantıdan ayrıldı. 2015 yılı denetim komisyonu raporu ve faaliyet raporu gibi kritik gündem maddelerinin tartışıldığı meclis toplantısında kavga nedeniyle katılım kısıtlı kaldı.