İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan Gazi Ortaokulu, TUBİTAK Bilim Fuarı’na hazırlanıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında, bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak yurt çapında 2 bin okulda ’4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları’ düzenlenmesi planlanıyor. Bu plan doğrultusunda, TÜBİTAK Bilim Fuarları, 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin, öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanlarına yönelik belirledikleri konular üzerine araştırma yapmaları, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri imkana kavuşurken, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortamın oluşturulması amaçlanıyor.
TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında Gazi Orta Okulu olarak 38 proje ürettiklerini belirten Gazi Orta Okulu Fen Bilgisi ve Teknoloji Bölümü Öğretmeni olan aynı zamanda proje yürütücüsü Cemal Önder, 11 Mayıs Pazartesi günü okul kampüsü içerisinde saat 13:30’da gerçekleştirecekleri fuar hakkında şu bilgileri verdi:
"Projemiz, TUBİTAK 4006 Bilim fuarları kapsamında gerçekleştirilen bir projedir. Proje kapsamında TUBİTAK Genç Bilim dergisiyle de ortak çalışıyoruz. Onlarla beraber genç robot bilim atölyesi adı altında bir robot projesi yürütüyoruz. 4006 Bilim Fuarları kapsamında TÜBİTAK’ın bizden beklentisi en az 25 tane projeyle bilimsel içeriğin çocuklara aktarılmasıdır. Bilimsel proje nasıl yapılır, sorusu nasıl sorulur, hipotezine nasıl ulaşılır, bilimsel deneyler nasıl yapılır bunları kavratacak şekilde öğrencilerimizle 38 tane proje yaptık. Bu projede 5’inci sınıftan 8’inci sınıfa kadar tüm öğrencilerimizin projeleri yer alıyor. Buradaki amacımız bilimsel bir etkinlik yaparken izlenmesi gereken yol ve yöntemleri öğrencilerimize kavratmak."