GİRESUN (AA) - Vali Hasan Karahan, "Hep beraber Giresun’da inşallah turizmi uçuracağız" dedi.

Karahan, bir otelde Ortadoğulu tur acenteleri temsilcilerine yönelik düzenlenen fuarın açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, son yıllarda Giresun'a gelen Ortadoğulu turist sayısında artış söz konusu olduğunu belirtti.

Bölgeye bu yıl ve gelecek senelerde gelecek Arap turist sayısında artış olacağına inandığını kaydeden Karahan, "Ortadoğu'nun çeşitli ülkelerinden Giresun'a gelen turist sayısı her geçen yıl artıyor. Biz gelecekte bu sayının daha da artacağını düşünüyoruz. Biz de Giresun olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Giresun’un burada avantajlı olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu. 

Karahan, Giresun'un turizmden hedefinin büyük olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Giresun bakir bir alan. Yeni yeni turizm gelişiyor. Coğrafyamız çok tahrip edilmiş değil. Bu önemli avantaj. Karadeniz Bölgesi'nde de coğrafi konum bakımından önemli yerdeyiz. Yaylalarımız, denizimiz ve doğal güzelliklerimiz avantaj. Havaalanımız hizmete giriyor. İnşallah havaalanı daha da Giresun’a artı kazandıracak. Kültürü, tarihi ve yaylaları ile Giresun’un iddialı bir yer haline geleceğine inanıyoruz. Hep beraber Giresun’da inşallah turizmi uçuracağız."

Vali Karahan, fuarın açılışını yaptı, Ortadoğulu tur acente temsilcileriyle yapılan toplantıya katıldı.