Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’in, turizm açısından bütün potansiyelleri bünyesinde barındıran ender kentlerden biri olmasına karşın, bugüne kadar bu potansiyellerin ortaya çıkması için gerekli girişim ve yatırımların yeterince yapılmadığını belirtti.
Başkan Kocamaz, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı. Mesajında, Mersin’in, bünyesinde barındırdığı potansiyellerle Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden birisi olmaya aday olduğunu vurgulayan Kocamaz, “Mersin, turizm açısından bütün potansiyelleri bünyesinde barındıran ender kentlerden birisidir. Ancak, bugüne kadar bu potansiyellerin ortaya çıkması için gerekli girişim ve yatırımlar yeterince yapılmamıştır” dedi.
Komşusu Antalya ile aynı özelliklere, hatta daha fazlasına sahip olmasına karşın, Mersin’in turizmde ilerlememiş olmasını, yanlış yatırımlara ve hatalı politikalara bağlayan Kocamaz, “Mersin, Türkiye’nin çok önemli coğrafi özelliklerine sahip, müstesna bir kentimizdir. Mersin’de deniz, yayla, inanç ve kültür turizmini bir arada yaşayabilirsiniz. 320 kilometre uzunluğundaki sahil şeridimizde, bakir koylar ve tertemiz bir denizimiz var. Kar ve yayla turizminin rahatlıkla yaşanabileceği Toros dağları yapılacak yatırımları bekliyor. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan kentimizdeki tarihi ve kültürel eserler, her yıl on binlerce yerli ve yabancı turisti kentimize çekecek kapasitededir. Kentimiz ayrıca inanç turizmini açısından da çok önemlidir. Gerek İslam gerekse de Hristiyan dünyası için önem taşıyan Eshab-ı Kehf Mağarası, St. Paul Kilisesi ve Kuyusu, Bilali Habeşi Mescidi ve Hz. Danyal Peygamber’in kabri, Mersin’de inanç turizmini önemli kılan eserlerdir. Ancak bu potansiyeli ortaya çıkaramadığımız için yeterli sayıda yerli ve yabancı turisti kentimize getirememekteyiz” ifadelerini kullandı.
Bir kentte turizmin canlanması için yeteri kadar tesisin ve ulaşım kolaylığının olması gerektiğine dikkat çeken Kocamaz, turistlerin tercih ettiği ulaşım sektörünün başında havayolunun geldiğine işaret ederek, Uluslararası Çukurova Havaalanı’nın bir an önce bitirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kocamaz, Mersin’in turizm alanında hak ettiği konuma ulaşması için Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak ellerinden gelen her türlü yatırımı yapmaya ve desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.