Geçtiğimiz ay dördüncüsü düzenlenen kemer sınavında ter dökerek kuşaklarını bağlayan Mamak Sayokan Topluluğu’ndan 82 sporcu, sertifikalarını almaya hak kazandı.
Mamak Belediyesi Başak Gençlik ve Spor Merkezi’nde düzenlenen sertifika töreni ile belgelerini alan Mamaklı Alpler, ok yumruktan orağa, tırpandan Osmanlı Tokatı saldırılarına karşı savunma gösterileri ile bayanlar için kapkaç terörüne karşı savunma gösterisi yaptı. Görsel bir şölene dönen sertifika töreninde, Türklerin kullandığı dövüş tekniklerinden esinlenerek kurulan “sayokan” sporuyla, Osmanlı Tokatı da ringlerde uygulandı. Türkiye’de yaşayan herkes’in Sayokan sporunu sahiplenmesi gerektiğini kaydeden Mamak Sayokan Topluluğu Eğitmeni Aybar Murat Çekiç, Mamaklıların Sayokan sporuna gün geçtikçe ilgilerinin arttığını belirtti.
Sayokan’ın ata sporu olduğunun altını çizen Çekiç, “Gelenek ve göreneklerimizi yaşatırken kişinin kendini savunma sanatını da geliştiriyoruz. Her Türk çocuğunun ve gencinin bu Türk spor ve savaş sanatı olan Sayokan sporunu bilmeleri gerektiğine inanıyorum” dedi. Mamaklı Alpler, 1 dolamanın Allah’a olan inancı, 2 dolamanın vatan ve millete olan bağlılığını temsil eden Sayokan’da bu ilkeleri kabul ettim diyerek kemerlerine düğüm attı.