Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Çevre ve Şehircilik Lüktür Başkanlığı Yardımcıları ile birlikte  27 Mayıs 1960 askeri darbesinin 60. yılında açılışı yapılan 'Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nı ziyaret etti. 

MÜCADELE SÜRECEK
Yassıada Müzesi'nin mimarı olan Karaaslan, "Ziyaretçilerini tarihi yolculuğa çıkarırken,uluslararası toplantılara da ev sahipliği yapacak olan bu proje dünyaya açılacak.Demokrasi mücadelemizin unutulmaz hatıralarına tanıklık eden ve gelecek hedeflerimize de yol gösteren Demokrasi ve Özgürlükler Adası ziyaretlerinden memnuniyetlerini dile getirerek mücadelenin her daim tüm alanlarda sürdürüceğiz" dedi.

'Demokrasi ve Özgürlükler Adası' 
Türk demokrasi tarihinde "kara bir leke" olan 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin 60. yılında "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" adıyla açılışı açılan Yassıada, ziyaretçilerini tarihi yolculuğa çıkarırken,uluslararası toplantılara da ev sahipliği yapacak.
Proje, darbenin ardından idam edilen Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın yargılamasının yapıldığı Yassıada ve Sivriada'daki tarihi ve kültürel değerlere sahip yapıların korunarak yenilenmesi ve bu adaların halkın hizmetine sunulması amacıyla hayata geçirildi.
Bu projeyle eski günlerini geride bırakan Yassıada, toplumsal hafıza açısından son derece önemli bir kongre merkezine ve açık hava müzesine dönüştürüldü.


Demokrasi ve Özgürlükler Adası, 27 Mayıs askeri darbesinin 60. yılında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açılmıştı.