İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, ekiplerinin yangın sezonuna 7 gün 24 saat hazır oluğunu dile getirerek "Bizler ormanların bekçisi olarak yangınla mücadelemiz her mevsim her gün devam ediyor. Bu mücadelemizde halkımızın her zaman olduğu gibi destek olması bizim en büyük güç kaynağımızdır" dedi.
İbrahim Aydın’ın milletvekilliği adaylığı nedeniyle istifa etmesiyle boşalan İzmir Orman Bölge Müdürlüğü makamına Orman Genel Müdürlüğü ORKÖY Daire Başkanı Şahin Aybal atandı. Aybal, yeni görevine atanır atanmaz hemen iş başı yaptı. Orman yangınlarının yaz mevsimin daha çok çıktığını ve gerekli tedbirleri aldıklarını kaydeden Şahin Aybal, "Orman yangınları ile mücadelemiz yılın 365 günü, 7 gün 24 saat devam etmektedir. Bu zaten orman yangınları ile mücadelede olmazsa olmazdır. Tabi orman yangınlarının yaz döneminde fazla çıkmazı, çalışmamızı daha da artırmaktadır. Bu önümüzdeki Mayıs 15’ten itibaren tehlikeli döneme gireceğiz. Bu tehlikeli döneme girmeden önce bizim orman yangınları ile mücadelede önleme çalışmalarımız hali hazırda devam etmekte. Bunlar; orman teşkilatı içerisindeki personelimizin, yangınla mücadelede bize destek olacak diğer kurum ve kuruluşların, askeri birliklerin eğitimi, halkımızın bilinçlendirilmesi şu an için devam etmekte. Bunların yanı sıra, yangın emniyet yol şeritlerimizin bakımı, kule ve kulübelerimizin bakımı ve diğer yangınla mücadele ekipmanlarımız hazırlanıyor’’ dedi.
YANGINLA MÜCADELEDE VATANDAŞLARA ’ALO 177’ ÇAĞRISI
Yangınla mücadelede ekipmanlara da değinen İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, şu ifadelere yer verdi:
’’İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’müz yangınlarla ilgili mücadele de başta hava ekipmanımız olan uçak ve helikopterlerimiz, arazöz dediğimiz yangında yerden müdahale işlemini yapacak ekipmanımız yeterli sayıda vardır. Çok hızlı hareket edebilen ranger dediğimiz ilk müdahale araçlarımız bunların hepsi yeterli sayıda bünyemizde mevcut. Bunlar yangında mücadelemizde bize ciddi manada destek olacaktır. Bu konuda halkımız endişe etmesin. Halkımızdan şunu istiyoruz, orman yangınları ile mücadele de her zaman halkımızı yanımızda gördük, bundan sonrada bu desteği sürekli göreceğimize inanıyorum. Biz orman yangınları ile mücadelede özellikle 7 gün 24 saat ormanlarımızı gözetiyoruz; ama ola ki bizim gözümüzden kaçan yangın, bir yerde duman, herhangi bir ateş gördüklerinde ‘Alo 177 Yangın İhbar Hattı’nı ararlarsa bize en büyük desteği vermiş olurlar’’ dedi.