Efeler Belediyesi desteği ile ilk kez düzenlenen ve yaklaşık 3 bin kişinin izlediği Aşağı Kayacık Mahallesi 1. Boğa Güreşi Şenliği nefes kesen görüntülerle gerçekleşti.
Ege bölgesinde yaz eğlencelerinin başında gelen boğa güreşi, Büyükşehir yasası ile köyden mahalleye dönüşen Efeler ilçesi Aşağı Kayacık Mahallesi’nde düzenlendi. Düzenlenen şenliği, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, birim amirleri, bazı mahalle muhtarları ve vatandaşlar izledi.
Aydın, Muğla ve İzmir’e bağlı değişik ilçe ve mahallelerden gelen yaklaşık 100 pehlivan boğanın katıldığı güreşlerde, İspanya’yı aratmayacak görüntünler yaşandı. Güreşler akşam saatlerine kadar devam etti. Erkeklerin yanı sıra bayanlar da güreşlere yoğun ilgi gösterdi. Bazı bayanlar güreşleri kucaklarındaki bebekleriyle izledi. Oldukça çekişmeli geçen güreşlerde, rakiplerinden korkup arena dışına kaçan boğalar, izleyicilerin içerisine dalınca heyecanlı anlar yaşandı.
Beş ayrı kategoride gerçekleşen Aşağı Kayacık Mahallesi Boğa Güreşi Şenliği sabah saatlerinden itibaren vatandaşlarca yoğun ilgi gördü. Kentin çeşitli ilçelerinden getirilen 100 boğanın yarıştığı şenlikte “Belediye Kupasını” Yukarı Kayacık Mahallesi’nden Ersöz Özcan’ın boğası Dağlı Efe alırken, “Baş boğa” kategorisinde ise Mevlüt Bacaksız’a ait Ateşdağlı isimli boğa birinciliği elde etti. Güreşlerde, dereceye giren boğalara toplam 25 bin TL ödül ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.
Belediye kupasını kazanan “Dağlı Efe” adlı boğanın sahibi Ersöz Özcan’ın kupasını taktim eden Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan,” Öncelikle herkese hoş geldiniz diyorum. Bu yıl 1.’si gerçekleştirilen Aşağı Kayacık Mahallesi Boğa Güreşi Şenliği önümüzdeki yıldan itibaren inşallah çok daha güzel çok daha zenginleştirilmiş şekilde olacaktır. Geleneksel olarak sürdürmeye çalışacağımız bu tür etkinliklerde belediyemizin tüm imkanlarını vatandaşlarımızla paylaşmak istiyoruz. Her gününüzün sağlık, mutluluk ve festivaller, şenlikler tadında geçmesini dilerim. Bu tür etkinlikler ve paylaşımlarda buluşmak üzere hepinize saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Toplamda 100 boğanın güreş yaptığı alanda yaklaşık 3 bin kişi güreşleri izledi. Tam bir şenlik ortamı içerisindeki alanda dönerciler, çay ocakları ve pazarcılar katılımcılara hizmet için bir birleriyle adeta yarıştı.