RİZE (AA) - Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı turizm merkezi Ayder Yaylası, sonbaharda da doğaseverlerin tercih ettiği yerlerin başında geliyor.

Tarihi evler, kemer köprüler ve yeşilin her tonunu barından Ayder Yaylası, sonbaharda foto safari yapmak isteyenlerden yoğun ilgi görüyor.

Yörenin en önemli turizm alanlarından olan, her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Ayder, özellikle hafta sonları tatilcilerin gözde mekanları arasında yer alıyor. Yöreyi ziyaret eden turistler, hem doğanın eşsiz güzelliği karşısında foto safari hem de "zipline" keyfi yapıyor.

İstanbul'dan gelen Sema Yıldırım, AA muhabirine, Rize ve Ayder Yaylası'nı gezip görmek istediğini belirterek, "Soğuk bir sonbahar gününde buraya kadar geldik. Gerçekten anlatıldığı kadar güzel, geldiğimize değdi. Havanın soğuk ve hafif yağmurlu olmasına rağmen sis ve yeşilliğin buluşması muhteşem. Ayder'in her mevsim ayrı güzelliği var. Herkese burayı gelip görmesini tavsiye ediyorum" dedi.

Nehir Ulu ise sonbaharla Ayder'de adeta renk cümbüşü yaşandığını dile getirerek, "Buraya ilk kez geliyorum. İnanılmaz güzel bir yer. Herkes gelsin ve bu güzellikleri görsün" diye konuştu.

Havanın soğuk ve yağışlı olmasının doğaya ayrı güzellik kattığını ifade eden Ulu, "Bunun keyfini çıkarıyoruz. Sanıyorum biraz daha kalırsak karı da göreceğiz. Özellikle bu aylarda doğada adeta bayram var. Doğanın her rengi iç içe ve bu gerçekten insanı büyülüyor. Sonbaharda Ayder Yaylası'nı görme fırsatı bulduğum için çok şanslıyım. Burada olmaktan çok mutluyum" dedi.