AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç, Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi kurulacağının müjdesini verdiler.
AK Parti milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars’ta Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi Proje ’sinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2014 yatırım programına alındığını ve 30 milyon TL. olan proje maliyetinin yüzde 10’una tekabül eden 3.000.000 TL. Kars Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi’ne (TDİOSB) tahsis edildiğini belirttiler.
Milletvekilleri Arslan ile Kılıç, projeyi 3 yıldır yürüttüklerini, hükümetin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ve Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nün önemli katkılarının sonucu olduğunu, Türkiye’de 3 yıl içinde ödeneği çıkan ilk proje olduğunu ve toplam yatırım değerinin 30 milyon TL.’yi bulduğuna dikkat çektiler.
Milletvekilleri, bu projenin kapasitesinin 7.000 büyükbaş hayvan olduğunu, bu olanak ile Kars merkezde ciddi sıkıntılara neden olan hayvancılığın daha medeni, modern alanlara yetiştiriciye ciddi bir külfet getirmeden yapılabilmesine olanak sağlayacağını ifade ettiler.
Milletvekileri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç, “Proje ile merkezi hayvandan kurtulurken üretici mağdur edilmeyecek. Daha teknik ve rasyonel hayvancılık yapılmasına, istihdam alanı oluşturulmasına ve Kars’ta ilk defa büyük ve kontrollü bir alanda Besicilik yapılmasına zemin hazırlananacak” dediler.
“SULU TARIM İLE BU PROJE DAHA DA ANLAM KAZANACAK”
Milletvekilleri Ahmet Arslan İle prof. Dr. Yunus Kılıç, Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi’ne paralel olarak barajlar, arazi toplulaştırmaları ve sulu tarıma geçiş ile artacak olan yem bitkisi üretimi ile Kars’lı artık hayvancılığın sadece en zahmetli olan yetiştiriciliğini değil en karlı kısmı olan besiciliği de kendi ilinde yaparak, yaşam kalitesi ve üretici gelirini arttırarak şehrin ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını vurguladılar.