AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Hedef 2023 Çalışmaları kapsamında STK istişare turlarını sürdürüyor. Dolmuş ve Minibüsçüler Odası, Bakkallar ve Manavlar Odası’nı ziyaret eden Milletvekili Aydemir Oda temsilcileriyle ekonomik günceli konuştu, esnaf beklentileri ve 2023 tespitlerini kaydetti.

Aydemir STK’ların konuğuydu

Erzurum’da mutad hafta sonu değerlendirmeleri bazında Türk Harb-iş Sendikası Erzurum Şubesi tarafından gerçekleştirilen Bölgesel Eğitim Toplantısına katılan Milletvekili Aydemir, görüşlerini dile getirdi, araştırmacı Tarkan Zengin tarafından kaydedilen seminerdeki vurguları paylaştı. Milletvekili Aydemir gün içinde Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Cemiyeti Odası Başkanı Yücel Karakaya’yı ziyaret ederek, yeğenini ahirete uğurlayan Karakaya’ya taziyelerini sundu.

Erzurum Dolmuş ve Minibüsçüler Odası istişaresi

Milletvekili Aydemir, Dolmuş ve Minibüsçüler Odamızı ziyaret edip yetkililerle istişarelerde bulunduk. Oda çalışanlarının siyaset kurumundan beklentilerini konuşmak, içinde bulundukları halin fotoğrafını görmek, baktığımız açıya derinlik kazandırdı. ‘değerlendirmesini yaptı.

Erzurum Bakkallar ve Manavlar Odası istişaresi

Erzurum Bakkallar ve Manavlar Odasını ziyaret ederek, Başkan Samet Erdoğan ve yönetimine başarı dileklerini sunan Milletvekili Aydemir, ‘ İnancımız o ki, Bakkallar, toplumu muhkem kılan birer sigorta hükmündedirler. Öyleyse, korunup kollanmaları gerekir.’ dedi. Bakkalların Türk Kültüründe müstesna bir konumu bulunduğu, il ekonomisinin canlı hafızası olduklarını kaydeden Milletvekili Aydemir, bu ticaret mekanlarının aynı zamanda bulundukları mahaller itibariyle birer muhabbet, meşveret adresleri olduğuna vurgu yaptı.

Aydemir Erzurum’daki bakkallık kültürünü paylaştı

Erzurum’da Bakkallık Kültürü üzerine tespitlerini paylaşan Milletvekili Aydemir, ‘Veresiye’ alışveriş dönemleri, Bakkalların aile geçim mahremlerini paylaştıkları zamanlara dair hatıra ve gözlemlerini aktardı. Erzurum’da Bakkallık kültürünün hala çok canlı olduğunu ve bunu memnuniyetle karşıladıklarını belirten Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum’da adı bir marka gibi hafızalarda canlı kalan Bakkallarımız vardı. Bu ticaret mekanları kentin ekonomik dinamizmini tarif ettiği gibi, Erzurum’un aynı zamanda birer kültür aktarım adresleriydi. Bakkallar Ailelerin dert ortakları, geçim sırdaşları konumundaydı. ‘ tarifini yaptı.

Aydemir’in değerlendirmesi

STK Ziyaretleri ve Türk Harb İş Sendikası Eğitim seminerleri sonrasında bir değerlendirme yapan Milletvekili Aydemir, ülke genelinde olduğu gibi Erzurum’da da sosyal ve ekonomik gelişme ve büyümede pozitif enerjinin canlı tutulması gerektiğine işaret ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cuma günü gerçekleştirdiği İl Başkanları toplantısındaki tespit ve vurgularını dile getirdi.

Aydemir’den pozitif sinerji vurgusu

Sosyal hayat ve ekonomik süreçte istikrar, güven ve huzurun temel amil olduğu, pozitif söylem ve duruşların bu üç ana unsuru güçlendirdiğini hatırlatan Milletvekili Aydemir, AK Partinin çözüm siyaseti ürettiğini, geçmişin kırılganlık ve çöküşe neden olan sorunlar siyasetini ülke ekonomi gündeminden kaldırdığını kaydetti. Aydemir, ‘Biz hep kalkınmada temel unsurun pozitif bakış ve girişim olduğunu kaydettik. Yokluk ve sefalet söylemlerinin yanlış ve yanlı olduğu, böylesi düşüncelerde esasın toplum dinamizmini yok etmeye yönelik bulunduğunu, söylem sahiplerinin ülke değer ve kaynaklarından habersiz kaldıklarını hatırlattık. Kültürümüzde,’yok’ şeytan işidir şeklinde çok beliğ bir vurgu vardır, bizi varlıklarımızı, kıymetlerimizi ve potansiyelimizi pozitif bir yaklaşımla öne çıkarmayı yeğledik. Nitekim AK Parti’nin Türkiye ekonomisindeki çağ atlatan anlayışı da budur, yani pozitif sinerjidir. 2017 Büyüme rakamları bu pozitif anlayışın eseri olmuş, Türkiye dünyada konuşulan bir ekonomik seyir yakalamıştır.’ dedi.