KASTAMONU (AA) - Tayvan'da 16-23 Mayıs'ta düzenlenecek Dünya Genç Bayanlar Boks Şampiyonası'na hazırlanan Türk Milli Takımı'nın, Kastamonu kampı sürüyor.

Antrenör Cahit Süme, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kastamonu Kadı Dağı'ndaki Boks Federasyonu Sporcu Kamp ve Eğitim Merkezi'nde, sabah, öğle ve akşam olmak üzere yaklaşık 4 saatlik toplam 3 antrenman yaptıklarını belirtti.

Kampa katılan 9 sporcunun birbirinden yetenekli olduğunu anlatan Süme, aralarında Avrupa şampiyonu ve dünya ikincisi sporcuların yer aldığını kaydetti.

Kaliteli bir kadroya sahip olduklarını bildiren Süme,  "İnşallah Tayvan'dan hedeflediğimiz madalyalarla döneriz. Burada imkanlarımız çok güzel, gerçekten muazzam bir tesis. Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç'e buradan teşekkürlerimizi iletiyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

Üç aydır şampiyonaya hazırlandıklarını anımsatan Süme, şöyle konuştu:

"İlk kampımız Kastamonu'da olmuştu, ikincisi Çankırı'da son kampı yine Kastamonu'da yapıyoruz. Çalışmalarımız çok olumlu geçiyor, yoğun antrenmanlarımız oluyor. Teknik ağırlıklı çalışıyoruz, zaman zaman fizik ve kondisyon çalışmalarımız oluyor. Kampın son dönemlerinde biraz sürat çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Sporcularımızın her geçen gün form düzeyi artıyor. Kampın sonunda sporcularımızı teknik, taktik ve kondisyon olarak arzu ettiğimiz seviyeye taşımayı planlıyoruz."

Sporculardan Nazmiye Tatar (18) ise son derece verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini dile getirerek, "İlk kampta kondisyonumuzu iyice güçlendirmiştik. Bu kampta da teknik ve taktiğe ağırlık veriyorum. Antrenörlerimiz burada bizi yetiştirmek için büyük emek veriyor. Onlara çok teşekkür ediyorum. Allah nasip ederse Dünya Şampiyonası'nda güzel bir derece yapacağıma inanıyorum" ifadesini kullandı.