ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Müdahale Şube Müdürlüğü tarafından; Altınordu, Perşembe, Fatsa ve Ünye ilçelerinde bulunan plajlarda alınan tedbirlerle vatandaşlar deniz sezonunu sorunsuz bir şekilde geçirmeye devam ediyor.

Vatandaşların, su aktivitelerini güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmesi için tedbir alan İtfaiye Dairesi Başkanlığı cankurtaran ekipleri, haftanın 7 günü, sabah 10.00 ile akşam 18.30 saatleri arasında su kazaları engelleme hizmeti sunarak vatandaşların güvenli bir şekilde yaz sezonu geçirmesini sağlıyor.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı Müdahale Şube Müdürlüğü’ne bağlı cankurtaran ekipleri, mavi bayraklı plajlarda halka hizmet sunarken, Ünye, Fatsa, Perşembe ve Altınordu ilçelerinde görev yapan cankurtaran ekiplerine de denizden jet ski ve zodyak botlu cankurtaran ekipleriyle yardımcı oluyor.

Vatandaşların güvenilir bir şekilde serinleyebilmeleri ve su aktivitelerini yerine getirebilmeleri için oluşturulan hatlarda jet skiler ile sürekli olarak denetim yapan cankurtaranlar, tehlikeli durumlarda uyarılarda bulunarak vatandaşları güvenli hatta çekiyor.

Yetkililer, belirlenen plajlar içerisinde ve saatler arasında vatandaşların su aktivitelerini gerçekleştirmesini vurgularken, plajlarda çeken akıntıya yönelik genel uyarı tabelaları asıldığını, ayrıca çeken akıntıya karşı da talimatlara uyulmasının gerektiğini belirtti.

Karadeniz’de en çok mavi bayraklı plaja sahip olan Ordu'da cankurtaranlarının çalışmaları neticesinde ise sezon başından itibaren 14 kurtarma olayı oldu.