Eskişehirspor'un başarılı oyuncusu Rodrigo Tello, bu sezon ligde hedeflerinin Avrupa olduğunu vurgulayarak, "Neden Şampiyonlar Ligi’ne gitmeyelim. Neden ligi ilk 3'te 5' te bitirmeyelim. Lig'i ilk 5'te bitirerek Avrupa'ya gitmek istiyoruz. " dedi.

Eskişehirspor Kulübü'nün resmi yayın organı olan ESES Online TV'ye konuşan Tello, bu sezon ligdeki hedeflerini anlattı, takım olarak güçlü olduklarını belirtti. Her şeyden önce çok kaliteli ve iyi bir takım olduklarını anlatan Tello, "Bizdeki mantalite her yeni bir sezona bir önceki sezondan daha iyi olmak. Bunu oynadığımız 12-13 maçta ortaya koyduk. Bunu gösterdiğimize inanıyorum. Bu sezon ligi ilk 5 bitireceklerini kaydeden Tello, " Kesinlikle biz bu sezon ilk 5'te olacağız. Hatta neden ilk 2'de 3'de bitirmeyelim. Neden Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarına kalmayalım. Bu güç ve kapasite bizde mevcut. Şampiyonlar Ligi ön elemelerine katılabiliriz. Ama ilk hedefimiz ligi 5.sırada bitirerek Avrupa'ya gitmeyi istiyoruz. Bunu bir yapalım sonra Şampiyonlar Ligi'ne de gideriz. Bunu da başarabilecek gücümüz var." diye konuştu.

Trabzonspor mağlubiyetinin kendileri açısından üzücü olduğunu, kaybetmemeleri gereken bir maçı kaybettiklerini kaydeden Tello, "Ama futbolun adaleti yok. Oynayan Eskişehirspor’du. Bizim atmamız gereken golü rakip attı. Hak etmediğimiz bir mağlubiyet aldık." şeklinde konuştu.

Bu sezon ligde ilk kez 12 hafta sonra sahaya 11’de çıkan Tello, bu şansın kendisine verilmesi için hep beklediğini ve bunun için çok çalıştığını dile getirdi. Tello, "Hocamız da bu şansı bana verdi. Kendimi çok iyi hissettim sahada. Bu formumu koruyarak hocamızın şans verdiği her maçta Eskişehirspor için elimden gelenin fazlasını yapacağım." dedi.

Haftasonu oynayacakları Karabükspor maçından da galibiyetle ayrılacaklarını inandıklarının altını çizen Tello, "Eskişehir’de bizi yenmek zor iş. Bu sezon içeride oynadığımız maçların hemen hemen hiç birini kaybetmedik. Bu maçta almamız gereken bir maç. Karabükspor’u yenerek yolumuza devam edeceğiz." ifadesini kullandı.