Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, ‘Yarın Sizdeyiz’ projesi kapsamında Yağmur Cengiz, Yusuf Cengiz ve Neslihan Adıgüzel adlı öğrencilerin ailelerini evinlerinde ziyaret etti.
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, ‘Yarın Sizdeyiz’ projesi kapsamında Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde bulunan Murat Kız Yatılı Bölge Ortaokulu’nda okuyan Yağmur Cengiz, Yusuf Cengiz ve Neslihan Adıgüzel adlı öğrencilerin ailelerini evinlerin de ziyaret etti. Öğrenci ailelerinin ziyaretine Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İshak Hasanoğlu, Murat Kız Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Sedrettin Güler ve görsel sanatlar öğretmeni Mustafa Okutan, matematik öğretmeni Elmas Şahin ile birlikte yapan Dursun, ailelerin sorun ve taleplerini dinledi. İkram edilen çayı içen Dursun, proje kapsamında il genelinde ilkokul, ortaokul ve liselerde görev yapan öğretmenler ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrenci ailelerini evlerinde ziyaret etmeye devam edeceklerini belirtti.
Okul müdürü başkanlığındaki proje takip ekiplerinin yaptığı plan doğrultusunda ailenin çalışma koşulları göz önünde bulundurularak öğrencilerin evlerine ziyaret yapıldığını belirten Dursun, “Ziyarete giden görevlilerce değerlendirme formu doldurulup okul proje takip ekibine teslim ediliyor. İncelenip değerlendirilerek problemler için gerekli önlemler alınıyor. Kalitenin artırılması ve başarının yakalanmasının, ancak öğretmen, öğrenci ve veliler arasındaki iletişimin üst düzeye ulaşmasıyla mümkündür. Projedeki temel amacın öğrenci ve veliyi yakından tanıma fırsatı ile birlikte, okul aile işbirliğini arttırmaktır. Okul veli ilişkilerini geliştirerek başarıyı olumsuz etkileyecek faktörleri yerinde tespit ederek gerekli önlemleri almak, bir takım sosyoekonomik gerekçelerle okula gelemeyen öğrencilerin ailelerini evinde ziyaret ederek bilgilendirmek, veli desteğini sağlayarak öğrencilerin başarılarını artırmak ve velilerin okula bakış açısını olumlu yönde geliştirmeyi hem eğitim hem de toplum adına bir görev ve sorumluluk olarak görmekteyiz. Özellikle kız çocuklarının ailelerini bilgilendirmek ve kız çocuklarını okula kazandırmaktır” dedi.